Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Yabancılar futbol oynuyorsa bizim oynadığımız nedir?

Ülke olarak, her konuda olduğu gibi futbolda da dünyayı geriden takip ediyoruz. Yıldızlar her zaman dışarıdan geliyor. Ama biz dışarıya yıldız veremiyoruz. Bunun sebebi, Türk Futbolu'nun başındaki isimlerin bu konuya yeterince özen göstermemesidir. Avrupa'da yöneticiler, bir ekip oluşturup genç futbolcu avına çıkıyor. Nerede arayacaklarını da iyi biliyorlar. Kısa sürede hepsi birer yıldız olup çıkıyor. Messi'nin Barcelona'ya geldiğinde yaşı kaçtı? Ya da Ronaldo'nun Manchester United'a? Adamlar yetenek avcısı gibi hareket ediyorlar. Nerede saklıysa bulup çıkartıyorlar. Ama bizde öyle değil. Alışmışız birkere hazıra. Nerede varsa hazırı, kullanılmışı biz getiriyoruz. Bu yüzden başarı hep onlarda. Bu yüzden de adamlar futbolda da bizden onlarca adım öndeler.

Milli Takımımız olsun, Galatasaray olsun, çok büyük işlere imza attılar. Bu başarılar şans eseri elbette, ama ite kaka geldi. Son Avrupa Şampiyonası olsun, 2002 Dünya Kupası olsun, hep zorla, son anda birşeyler oldu. Türk Halkı bu tür başarıları istemiyor artık. Takımlarımız Yurt dışından bir rakiple oynarken, "bunlar bizim için kolay rakipler" demek istor. Ekran başına geçtiğinde ya da stadyumda maç izlediğinde keyif almak istiyor. Bu gün, bir İnter Milan gibi tanınmak Ya da Liverpool gibi ün yapmak hiçte zor değil. Yeterki yapmamız gerekenleri iyi bilelim.

Artık bırakalım hazırcılığı. Brezilya, Arjantin, Peru gibi ülkelerde öyle yetenekler var ki? 1 haftada istemediğin kadar oyuncu bulursun.

 
Toplam blog
: 23
: 193
Kayıt tarihi
: 27.04.09
 
 

Sayfada Gördüğünüz Tüm Yazılar Şahsıma Aittir. Bana Ait Diğer Bağlantılara Bu Linkten Erişebi..