Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '08

 
Kategori
Astroloji
 

Yabankazı(Oğlak Burcu ) 2. Bölüm

Yabankazı(Oğlak Burcu ) 2. Bölüm
 

Kayın Ağacı: Yabankazı- İnsanlarının bitkiler alemindeki totemi yeryüzünün en eski ve en sık rastlanan ağaçlarından biri olan Kayın ağacıdır. Boyu bazen 15 m.yi bulan görkemli ve güzel bir ağaçtır. Gençken gövdesi pürüzsüzdür. Karakteristik yatay çizgileri daha sonraki yıllarda oluşur. Yaprakları tırtıllı ve uçuk yeşildir. Bazen çok iri olan çekleri aşağıya doğru salkım halde uzanırlar. Amerika yerlileri kayın ağacının her yanından yararlanırlardı. Kabukları üzerine yazmak için kullanılırdı. Önemli tarihsel belgelerin çoğu rulo halindeki kayın ağacı kabukları üzerine yazılmıştı. Kayının özsuyundan içki ve şurup elde edilirdi Sarı özsuyu ve Sassafras’dan günümüzün Root-beer (bira mayası ve otlardan yapılan bir içki )ine çok benzeyen bir tür içki yapılırdı. Ağacın gövde kabukları ve yapraklarından yapılan çay böbrek, mesane ve sindirim hastalıklarına iyi gelir.Kayın ağacının iç kabuğundan aspirinin hammaddesi asetil salisilik elde edilir. Kayın kabuğu ya da yaprağı çayı dıştan kullanımda da derideki şişme ve çeşitli deri hastalıklarına çok etkili bir ilaçtır.

Ormanlık bölgelerde halk kayın kabuk ve yapraklarını kızgın taşlar üzerine koyarak terleme seansları yapar ve çıkan buharla bedenlerindeki ağrı ve gerilimden kurtulurlardı. Kayın dalları birbirine bağlanarak bir demet oluşturulur ve “ Terleme Kulübesi ”ndeki törenlerde bunları karşılıklı birbirlerinin bedenlerine vurarak hem kan dolaşımını hızlandırır hem de toksin atmaya yardımcı olurlardı.

Bazı Kızılderili boyları tarlaya ekin ektikten sonra toprağın üzerinde bir kayın dalı gezdirerek topraktaki mikroorganizmaları harekete geçirmeye çalışırlardı. Kayın ağacının kökleri doğal gübrenin etkinliğini arttırır. Bu nedenle gübreyi kullanmadan önce bir kayın ağacı dibinde bekletmekte fayda vardır.

Yabankazı-İnsanlarının kayın ağacı gibi görkemli, eski gelenekleri ve unutulmuş bilgelikleri yansıtan bir görünümleri vardır. Enerjilerini özgürce akıtabilirlerse, yaşamın evrensel kaynaklarıyla ilişki kurabilir ve bu tür gelenek ve bilgelikler hakkında çok yararlı bilgiler edinebilirler. Yabankazı-İnsanları bu doğal eğilimleri nedeniyle geleneklere sıkı sıkıya bağlıdırlar.

Değişimin gerekli olduğunu bilseler bile bunun çok düzenli bir sıra içinde, eski günlerin gelenek ve göreneklerine uygun biçimde ortaya çıkmasını isterler. Eğer bir gelenek yaşamlarının kopmaz bir parçası haline gelmişse bundan kopmaları çok zordur. Diğer burçlardan daha fazla geleneklere bağlı oldukları için bunların insan yaşamını zenginleştiren gücünden de daha fazla yararlanırlar. Bu burcun insanları tıpkı kayın ağacı kabuğuna yazılmış tarihsel bir belge gibi eski bilgeliklerin güzelliklerini günümüze

Yansıtan birer elçi olabilirler.

Yabankazı-İnsanları doğal enerji akışını önleyen zehirli maddelerden kurtulmak için kayın ağacından hem somut hem de soyut bir biçimde yararlanabilirler. Olayları berrak biçimde kavrama yetenekleri olduğundan genellikle çevrelerine öğüt veren ve onlara her alanda yardımcı olabilecek konumdadırlar. Ancak bunu yaparken her şeyden önce kendi bakışlarının önyargılardan uzak olması gerekmektedir. Bu insanlar tıpkı totemleri kayın ağacı gibi çevrelerindeki havayı gereksiz titreşim ve sarsıntılardan korurlar.

Bu burcun insanlarında genel olarak sindirim rahatsızlıkları görülebilir. Seyrek olarak diz kapaklarında şiş, ağrı olabilir. Bu durumlarda kayın ağacının yaprağından, kabuğundan yapılan çaylar ve buhar banyoları çok iyi gelir. Bu tür hastalıklar çoğunlukla iç dünyalarının uzun süre uyumsuzluk içinde içinde olmasıyla ortaya çıkar.

Haftaya 3. bölüm

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..