Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '08

 
Kategori
Basketbol
 

Yağcılığın böylesi görülmedi

Yağcılığın böylesi görülmedi
 

Spor, her yaşta insan için gerek bedensel,gerekse de ruhi rehabilitsyon sağlayan çok faydalı bir uğraş. Bunun bilincinde olarak hem kendimiz yapmaya çalışıyoruz, hem de çocuklarımızı bu yönde teşvik ediyoruz.

Amatör sporcunun en büyük ödülü ise Milli forma. Oğlum bir spor kulübünün altyapısında basketbol oynuyor. Bu yüzden konu ile biraz ilgiliyim. Geçenlerde altyapı Milli takımları açıklandı. Açıklama, Genç ve Yıldız kategorilerinde Türkiye Şampiyonalarının bitimi ile yapıldı. Oğlum arkadaşları ile telefon konuşması yaparken konuya vakıf oldum. Araştırdım, durumdan emin olduktan sonra yazıyorum.

Sayın basketbol federasyon başkanı Turgay Demirel'in oğlu basketbol oynuyor.Oynadığı kulüp Beşiktaş yıldız takımı. Takım kendi kategorisinde Istanbul üçüncüsü, Türkiye altıncısı. Buraya kadar güzel. Basketbol Federasyonunun resmi sitesinde son Türkiye Şampiyonası ile ilgili her türlü istatistik yayınlanıyor. Bu bölümde oyuncunun tüm performansını izleyebiliyorsunuz. Beyimizin oğlunun ismi M... Demirel. Merak edenler tbf.org.tr sitesinde,istatistikler bölümünde,Samsun Yıldız kategorisi,oyucular bölümünden yazdıklarımı teyid edebilirler.

Şimdi, başkanın oğlunun kendi kategorisinde yapılan şampiyonada altı maçta attığı sayının toplamı''0'' Yazı ile sıfır. Oynayabildiği maç sayısı ''iki'' Toplam aldığı süre on dakikanın altında. Yani antrenörü güvenip sahaya sürememiş, sürse de hemen geri alıp kenara oturtmuş. Sakatlık mevzubahis değil. Zaten oyuncu kardeşimizin sezon ortalaması Şampiyonadan farklı değil. Buna rağmen nasıl oluyorsa onca oyuncu arasından sıyrılıp,93 doğumlu oyuncuların yer aldığı Yıldız B Milli takımı'nda 20 kişilik kadroya alınıyor. Özelliği malum.

Bitmedi, aynı kadroda bir oyuncu daha var. C.. Turam. Federasyon Dış ilişkiler sorumlusu Emir Turam'ın oğlu. Darüşşafaka Yıldız takım oyuncusu.Bu gencin performansı da başkanın oğluna yakın. O da arkadaşı gibi kendi takımında dahi oynayamıyor. Takımı şampiyonayı 12.sırada bitirmiş.Onun sayı ortalaması ise 0,04. Yazı ile sıfır virgül,sıfır dört. Bu genç kardeşimiz de ne hikmetse aynı kadroda yer alıyor. Yüzlerce, binlerce genç oyuncunun amatör Milli takım hayallerinin önüne set çekilerek.

Sonra bu ülkede biz yetiştirmeye çalıştığımız çocuklarımıza hak,adalet,dürüstlükten bahsedeceğiz. Öte yandan balık baştan kokmuşken.

Benim beklentim şu; bu arkadaşlar biraz dürüst kişilerse evlatlarını hak etmedikleri bu Milli takım'a göndermez,feragat ettirirler. Bu çocukları da arkadaşları karşısında gülünç duruma düşürmezler. Zaten hepsinin dilinde,aralarında bu gülünç ve trajik durumu konuşuyorlar. Çocuklarının ve kendilerinin haysiyetlerini bir nebze kurtarmış olurlar. Yağcılara, bu çocukları babalarının hatırına onları oraya seçenlere de en doğru mesajı vermiş olurlar.

Olmaz diyorsunuz gibi duyuyorum?

Bence de... Böyle gelmiş böyle gider... Sevgili memleketimden bir enstantane...

Neler gördük,duyduk,bu da bir şey mi diyorsunuz değil mi? Orada Milli formayı bütün saflık ve temizlikleri ile giymeyi düşleyen çocuklar için evet bu bir şey... Hem de çok şey...
 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..