Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Yalnızlara öneriler

Yalnızlara öneriler
 

Sevmediğim bazı sorular var. Kendine henüz bir hayat arkadaşı edinmemiş veya tercihen edinmeyenlere illa yalnızlığını hatırlatan anlamsız sorular bunlar. Eksiğiniz varmış gibi küt diye suratınıza dayanan tipten sorular. İşte bu sorulara püskürtme etkisi yapacak önerilerim var.

Diyelim ki keyifli bir alışveriş sonrasında günü yine dışarıda bir yemekle tamamlamayı istiyorsunuz. Daha restoranın kapısında işte o müthiş soru ile karşılanıyorsunuz. “Hoş geldiniz efendim yalnız mıyız?” deyiveriyor garson. Kafadan yanlış olan bu yaklaşıma hemen “Kiiiiiiiim? Elbette yalnız değilim ama şu an fizikken yalnızım” şeklinde yanıt verin. Garson korkarsa “Deliyim ben” diyerek, kusursuz bir hizmet edinin.

Olmadı “Öyle yalnızım ki?” diye garsonu masaya zorla oturtarak, bu tip sorulara önlem olarak daha önceden müzik çalarınıza yüklediğiniz arabesk parçayı dinletmek üzere ufak bir el yordamı ile çantanızdan kulaklıkları çıkarın ve kulağına dayayıp, şaçma sapan hikayelerle onu esir alın, eğlenin.

Aynı sorunun bir başka şekli sağlık kuruluşlarında karşınıza çıkabilir. Niyeyse sağlığınızla ilgili detayların yanı sıra bir de “Evli misiniz?” diye soruluyor, özellikle bir kenara not alınıyor. Siz de hazırlıklı olun “Seksenli yıllarda büyümüş özgürlük ve gelenekçi kavramları arasında kalmış bir genç olarak evlenmeyi beceremedim. Ben ve içimde ki diğer ben sürekli çatıştık durduk, zaman aktı gitti velhasıl. Yoksa bana uygun bir doktor mu var? Neden sordunuz? Ben mavi gözlü severim” gibi sıra dışı cevaplarla dikkat çekip, direkt psikiyatriye sevkinizi sağlayın. Bir seans ücretsiz terapi kazanın.

En çekilmezi maalesef arkadaş toplantılarında başınıza gelecektir. “Eeee, sende durumlar nedir?” cümlesinin parantezinde aslında bir şey olmadığını biliyoruz da öylesine soruyoruz manası yatan soruya hemen tersten vurun. Karşınızdakinin yaşayamayacağını bildiğiniz fantezi dolu hikâyeler anlatın, siz mutsuz olacağınıza o mutsuz olsun.

İş başvurularında medeni haliniz mutlaka sorulur, hatta yalnızsanız didiklenebilir. Neden evlenmediğiniz sorulduğunda “Sıkça maaş artışı talep etmemek için yalnız yaşamayı tercih ediyorum” deyin işi havada kapan siz olun.

Bunların dışında meraklı kuaför, yoldaki anketör, tek sosyal yaşamı düğün olan komşu teyze ve yalnızlığınızı gördükçe sizden çok eş duası eden akrabaların da hayatı illa kronolojik sırada yaşamalısın benzeri tacizleri oluyor maalesef.

Baktınız deli ayarı tutmuyor, eski Türk filmi ayarında bir replikle havanıza hava katın. “İstediğim gibi olmayacaksa bu konforlu yalnızlığımı, gereksiz bir “çok”luğa tercih ederim”* cümlesini patlatın, durduk yerde kendinize karizma yapın.

*Cümle şahsıma ait olup, dilden dile reklamım yapılmak şartı ile kullanımı ücretsizdir.

 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..