Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Yanal; Fenerbahçe'de Sow yapabilir mi? (Fenerbahçe 4-0 Elazığspor)

Yanal; Fenerbahçe'de Sow yapabilir mi? (Fenerbahçe 4-0 Elazığspor)
 

Fenerbahçe; 5. hafta maçında Elazığspor'u Kadıköy'de farklı skorla geçerek, hem üst üste 4. galibiyet ile moral kazandı, hem de derbi haftasında büyük bir avantaj yakaladı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Meireles (Hasan Ali), Cristian (Alper), Kuyt, Webo (Salih), Sow

Elazığspor: Zülküf, Deniz, Görkem, Çağlar, Özgür, Sane, Serda (Noyan), Köksal, Serdar Özkan, Pape (Hakan), Deniz Yılmaz (Onur)

Son 3 sezondur sahada durağan bir oyun anlayışını benimseyen Fenerbahçe; Ersun Yanal'ın istediği yönde sinyaller vermeye başladı.

Belki rakibin, zayıf oluşu her şeyin güllük gülistanlık görünümüne neden olabilir. Ancak Konya maçının ilk yarısı ve özellikle son 4 maçtaki en önemli değişiklik; 1-0'lık avantajı dahi korumaya çalışan bir takımın 3-4 farklı skorda dahi hücumu düşünmeye başlamasıydı. Öncelikle bu zihniyet değişimini en az kayıpla sürdüren Ersun Yanal'ı tebrik etmek, daha sonra da olumsuzlukları irdelemek gerekir.

Fenerbahçe; maçlara tempolu başlıyor ve bu temposunun 90 dakika içerisindeki toplam etkinliğini her hafta daha üst seviyeye taşıyor. Kazanılan her maç da gelecek haftalar için moral ve özgüven sağlıyor.

Ancak Ersun Hoca'nın ileri üçlüde yapmaya çalıştığı rotasyon ve ortaya çıkan polemikler ile orta alandaki yabancı tercihlerinin birebir ilintili olduğunu söylemek gerekir. Ayrıca takım ritminin ikinci yarılarda düşmesinin en önemli nedeni de yine orta saha tercihlerinden kaynaklı.

Ersun Yanal; orta alanın en yaşlısı Meireles ve en gereksizi Cristian ile hem ritim kaybedip, üstüne bir de yabancı kontenjanını heder etmektense, takımın genç ve yetenekli Alper-Salih ikilisi ile bir taşla bir çok sorunu çözebilir.

Orta alanda Holmen eğer ki form tutarsa; örneğin Topal-Alper-Holmen(Salih) üçlüsü ile sahada en fazla 5 yabancı ile 6+0+4 kuralını 5+1+4 avantajına çevirebilir. Bu sayede ne bizim vazgeçemediğimiz Sow ne de Hoca'nın vazgeçemediği Emenike-Webo-Kuyt üçlüsünün tribün stresi olur.

Kalan tüm yabancıları tribüne göndermektense 1 tanesini kulübede tetikte bekletmek daha mantıklıdır. Özellikle Webo'nun 90 dakikayı yüksek performansla çıkaramayacağını düşünürsek.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..