Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '10

 
Kategori
Bilim
 

Yapay yaşam aldatmacası

Yapay yaşam aldatmacası
 

Canlılık nasıl başladı sorusuna evrimciler hala yanıt verememektedir!


Son günlerde çıkan bir habere göre ''sentetik yaşam üretildi'' ''yaşayan hücre yaratıldı'' (Allah'ı tenzih ederim) diye spekülasyonlar ortaya atılmaya başlandı.Yapay olarak üretilen DNA molekülüne ait bir parça, başka bir hücre çekirdeğine transfer edilmiş ve bu DNA'nın söz konusu hücre içinde çalıştığı gözlemlenmiştir. Bu çalışma ilk canlılığın nasıl başladığı sorusuna cevap olmamakla birlikte, tam tersine hücrede ki kompleksliğin önemli bir ispatıdır.

Yapılan işlem bilinen klonlama işleminden farklı bir işlem değildir.

Yapılan işlem olağanüstü bir bilgiye sahip olan DNA'nın alınıp yeniden düzenlenmesi ve başka bir hücreye nakledilmesinden başka birşey değildir.

Darwinist bilim adamları bu çalışma ile aslında yaşamın kompleksliğini ve hayatın en küçük parçasının bile tesadüfen oluşamayacağını bir kez daha gözler önüne sermiş oluyorlar.

Boston üniversitesi Biomedikal Mühendislik Profesörü Jim Collins de, söz konusu klonlama çalışması üzerinden yapılan spekülasyonlara karşı çıkarak Nature dergisine şunları söylemiştir: “Venter ve arkadaşları tarafından rapor edilen bu çalışma organizmaların yeniden inşası konusundaki yeteneğimiz için önemli bir gelişme. Fakat sıfırdan yeni bir yaşam ortaya çıkarma konusunu açıklamıyor .” Hücre Darwin'in sandığı gibi içi su dolu bir baloncuk değildir.Canlılığı oluşturan tek bir protein bile olağanüstü bir kompleksliğe sahiptir.Tek protein dahi üretemeyen darwinist bilim adamları 150 yıldır bunun için çabalamakta fakat başarılı olamamaktadırlar. Bu insanlar laboratuvarlarda onlarca yıldır DNA'yı anlamaya çalışırken, DNA molekülü 100 trilyon hücrenin içinde mükemmel bir sistem ve düzen içinde kendilerine ilham eden görevlerini zaten yerine getirmektedir.Çünkü onları yaratan Allah'tır.

Bilimde gerçekleşen her yeni buluş, bu görkemli yaratılışın ihtişamlı delillerini sunmayı sürdürecektir. Yüce Allah bir ayetinde şöyle buyurur:

Haberin olsun, göktekilerin ve yerdekilerin tümü gerçekten Allah'ındır. Haberin olsun; şüphesiz Allah'ın va'di haktır; ancak onların çoğu bilmezler. (Yunus Suresi, 55)

http://www.curuktemeller.com/
 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..