- Kategori
- Çocuk Kitapları
Yapboz Çocukları - Mehmet Atilla

Çocuklara şiiri yazmak kolay değildir. Aynen çocuklara roman, çocuklara hikaye yazmanın kolay olmadığı gibi...
Ancak bir kitap çıkıverir karşınıza ilgiyle okuyacağınız. Konusu bildik ayrılık, hasret, biraz acı biraz keyif üzerine... Belki bildik konular bunlar, diyebilirsiniz.
Oysa bilmediğiniz ve ancak kitabı okuyacak olursanız bileceğiniz şey şudur:
Sade ve tertemiz bir Türkçe ile yazılmıştır. Olaylar dramatize edilirken o kadar arı ve sade bir dil kullanımı mevcut ki, okuyan asla edebiyatın yıkıcı sömürücü gücü altında ezilmiyor. Okumaya bir kere bağlayınca, devamını getirmek isteği kaçınılmaz olarak doğuyor.
Özellikle de, eserdeki olayların ağaç ve kuşlar tarafından da anlatılması nesnel bakış açısını doruk noktasına ulaştırıyor.
Bu arada, ağaçların ve kuşların da meraklı "dedikoducular" olduğuna şahit olmanın keyfini sürüyorsunuz...
Kitabın sürpriz tarafı ise, bölüm başlarında yer alan muazzam şiirler... Okuyun ve ne demek istediğimi öyle anlayın.
Savaş Gönen