Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '18

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Dostluk Çemberi / Rene Guillot

Dostluk Çemberi / Rene Guillot
 

Dostluk Çemberi - Rene Guillot


Doğaya dair anlatılar hep biraz daha fazla dikkatimizi cezbetmiştir. Belki çoğu zaman istediğimiz halde bir türlü gidemediğimiz doğanın gücüdür bunun sebebi.

O doğada neler olmaz ki? Yapay yaşantılarımız bizi eninde sonunda bunaltır. Bu nedenle hep yenilik arayışı işine gireriz. Ama yeniden sonra hep bir yeni daha vardır ve sonunda bu durum zevk vermez hale gelir.

Oysa, bir çiftlik yaşamı hiç de görüldüğü kadar tekdüze değildir. Bir çiftlik yaşamının kendine has yaşam akışı ve kuralları vardır. İnsanlarla, ormanla, hayvanlarla ilişkileriniz kesin bir saygı ve kurallar dizgesine bağlıdır.

Ormanın ruhu, ona saygı duyarsanız sizi bağrına basar.

Bembeyaz bir at, dörtnala koşarken üzerinden düştüğünüz zaman, eğer onu yeterince sevmişseniz dönüp baygın bedeninizin yanında bekler.

Ormanda yaşayan bir adamın iyi mi, kötü mü olduğunu öyle hemen anlayamazsınız. Onun dünyasına dahil olmadan doğruyu bulmanız biraz şans eseridir.

Bertrand ile Jean-Louis'in yeni oluşan dostluğu; muhteşem beyaz at Antar'ın o heybetli güzelliği ve çalınıp satılması üzerine kurulu hafif dedektiflik aroması kokan akıcı bir eser,

Dostluk Çemberi...
Her zamanki gibi, kendi topraklarını ve kültürünü aşan ve her milletten çocuğun rahatlıkla okuyabileceği evrensel bir edebiyat...

Keyifle olunacaktır, tavsiye edilir.

Savaş Gönen
#Çocukedebiyatı

 
Toplam blog
: 25
: 1026
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Doğadan aldığım her şeyi doğaya geri verme çabası içinde olan ve bu nedenle, büyük bir kentin küç..