Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Psikolog Barçın Canbolat

http://blog.milliyet.com.tr/bundansonra

03 Kasım '09

 
Kategori
Futurizm
 

Yapmak istediğiniz “Bir Düzine Şey” bulabilir misiniz?

Yapmak istediğiniz “Bir Düzine Şey”  bulabilir misiniz?
 

Yapmak İstediğiniz “Bir Düzine Şey” Bulabilir misiniz?


Yaşam tempomuz çok hızlı, sorumluluklar çok, yaşam herkes için zor, çevremizdekilerin bizden talepleri var. Peki, biz kendimiz için neler yapıyoruz, neleri yapmak istememize rağmen yapamıyoruz ya da bunları düşünmeye vakit ayırabiliyor muyuz?

Küçük bir deneme yapmak ister misiniz? Yaşamınızda bugüne kadar yapmayı çok isteyip ama herhangi bir sebepten ötürü yapamadığınız bir düzine (12 tane) şeyi alt alta yazmaya çalışın. Çok basit şeylerde olabilir, çok zor şeylerde.

Düzineyi tamamlamak sizi zorlayabilir. Bu durum, yapmak istediğiniz her şeyi yapmış olmanızdan değil, sadece düşünmekten vazgeçmenizden de olabilir. Hayallerinize dur demiş olabilirsiniz, artık plan yapmıyor olabilirsiniz ya da en kötüsü gelecekten vazgeçmiş olabilirsiniz.

Tamamlayanlar mutlaka olacaktır. Onlara bravo ve gerçekleştirme yolunda bol şanslar. Tamamlayamayanlar ise tempolu yaşamlarından kısa bir mola alarak; bir düzine hayal kurup, hayalleri somut hedeflere dönüştürüp, bu hedefleri kimlerle, ne zaman, nerede, nasıl ve kimlerden yardım alarak gerçekleştirebileceklerini planlayıp uygulama fırsatı yaratabilirler.

Bundan Sonra örneğin her yılbaşında ya da doğum gününüzde, yenilerini ekleyip, gerçekleşenlerin üzerini çizebilir, hayal kurmanın, istemenin, hedef edinmenin, planlayarak gerçekleştirmenin bir düzine keyfini yaşayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 17
: 3868
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Psikolog Barçın Canbolat Doğum Tarihi: 1961 Eğitimi : Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji '83. Ç..