Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Yaratıcılığa davet

Yaratıcılığa davet
 

Sevgililer günü yaklaşıyor. Bazı arkadaşlarımın sevgililerine şimdiden ne alacağını düşünerek kahrolduğunu görüyorum. “Şimdi ona ne alacağım” sorusu onları yiyip bitiriyor.

Daha bugünden başlamıştır alışveriş merkezlerinin hazırlığı. Sevgililer için kalpten yastıklar, kupalar, kombine hediyeler ve daha neler neler. . Aslında her sevgililer gününde gördüğümüz ve belki defalarca birbirine benzerlerini hediye olarak almış olduğumuz ürünler. .

Hediye sevgiyi temsil ediyorsa-ki öyle-, çok özel olmalı kanımca. Birilerinin bizden önce düşünüp tasarladığı hediyeler ne kadar özel olabilir ki. .

Neden parayla satın alınabilecek hediyeler düşünüyoruz? . Hepsi birbirine benzeyen, tıpkısının aynısı hediyelerle kolaya kaçıyoruz. Bu kadar sıradan mıyız yani ve sevdiklerimiz de mi öyle. .

Sevgisini sunması için yaratıcılıklarına güvenmeye davet ediyorum herkesi. .

Bize özel, sadece bizi anlatan, hiçbir yerden satın alınamayacak o kadar çok hediye düşünülebilir ki. .

Öncelikle hediye vermeyi sevmek gerekiyor. Bunun düşüncesi bile harika. . “Neler yapabilirim” diye kendimize sorarsak yaratıcı düşüncelerimiz yavaş yavaş su yüzüne çıkacak.

Hadi tembelliği bırakın. . Yeni fikirler bulduğunuzda ödülünüz çok büyük olacak.

Düşünsenize, sevgiliniz sizden klasik bir hediye almayacak. Ve çok şaşırtacaksınız onu. Bu hediyeyi hazırlamak için ne kadar kafa yorduğunuzu ve ne kadar uğraştığınızı görerek size hayran kalacak. Ve kendini gerçekten özel, önemli hissedecek.

Şimdi hayal zamanı. .

Küçükten başlayın. Bir mektup mesela. Maliyeti bir kağıt ve bir kalem. Özenle seçilmiş renkli bir kağıda ne dersiniz? En yakın kırtasiyeden bulabilirsiniz. Gitmişken bir de yaldızlı kalem alın isterseniz. . Ne mi yazacaksınız? Bir şiire ne dersiniz? Ömrünü en güzel aşk şiirlerini yazmaya adamış şairlerin bir şiirini renkli satırlara yazmak kaç para eder?

Mektubunuz hazırsa, hemen parfümünüze sarılın. . Sayfanın boş yerlerine sıkın sıkabildiğiniz kadar. . O sayfalar siz gibi kokacak. Mektubu bir zarfta vermeyin isterseniz. . Bir şişenin içine yerleştirmeye ne dersiniz?

Ya da unutun bunu. . Hemen başka bir düşünce. . Küçük bir kutu hazırlayın. Kutuyu renkli bir defter kabıyla kaplayabilirsiniz. İçine ne mi girecek? Mesela sevgililer gününde ne yapmak istersiniz? Bir şarap, 2 kadeh, çikolata, bir müzik cd. si. . Nasıl olur?

Ya da. . sevgiliniz için dilekleriniz neler? Şans? Bir küçük zara ne dersiniz? Oyuncakçılarda satılıyor. Ederi 1YTL’ den az. . Para? Eskiden kalma bir para bulmak çok da zor olmasa gerek. Aşk? Neden hani şu küçük hediyelikler satılan bir yerden aşkı simgeleyen, küçük bir hediye seçmiyorsunuz? İçindeki çocuğu kaybetmesin mi istiyorsunuz? Kutuya bir misket koysanız, çocukluğunu hatırlamaz mı sevgiliniz? Bir tütsü mesela. . Ama paketinden sıyrılmış, sadece bir tütsü, güzel bir geçmişi simgelemez mi? Belki de birlikte geçen güzel günlerinizi hatırlatır, ne dersiniz?

Bir kitap ayracı yapmaya ne dersiniz? Bir kağıda, istediğiniz cümleyi yazıp, herhangi bir PVC kaplama yapan yerde, kaplatabilirsiniz. İsterseniz, sayfanıza PVC den önce birkaç gül kurusu ekleyebilirsiniz. Delgeçle kitap ayracınıza bir delik açtıktan sonra kurdele bağlarsınız. Okuduğu her kitapta sevgiliniz sizi hatırlar.

Bir resim çizmeye ne dersiniz? Ya da bir kazak örmeye? Ya da bir maket yapmaya? Ya da fotoğraflarınızdan oluşan güzel bir Powerpoint gösterisi? Eskide kalan mendillere isimlerinizin baş harfini işlemek de güzel olmaz mı?

Eminim siz de hediye etmeye değer çok güzel ve çok özel fikirler bulacaksınız. Hem sandığınızdan çok daha ucuza, en akılda kalanından. .

Bu yaratıcılıkla kendinize de en büyük hediyeyi hazırlamış olacaksınız. Sevgilinize hediye etmeden önce, heyecanlanacaksınız, içiniz kıpır kıpır olacak. Bir çok hediye alternatifi daha gelecek aklınıza ve siz onu bir sonraki sevgililer gününe saklayacaksınız.

Göreceksiniz. . “Bunu senin için hazırladım” demek, “Bunu senin için aldım” demekten daha tatlı gelecek!

 
Toplam blog
: 68
: 931
Kayıt tarihi
: 30.12.06
 
 

Yazmadan duramaz. Öğrenmeden duramaz. Sevmediği yerde durmaz.   ..