Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '07

 
Kategori
Mağazacılık
 

Yardımcı olalım mı?

Yardımcı olalım mı?
 

Büyük alışveriş merkezlerine gitmeyenimiz neredeyse yoktur ama ki zaten bahsedeceğim sorun için illaki büyük market olması gerekmez, bu ve benzeri olaylarla alışveriş yapılan her yerde karşılaşmanız mümkündür. Başlıktanda anlaşılacağı üzre yakınacağım sorun bunaltan satıcı baskısıdır; ^buyrun yardımcı olalım^ başlayan o size tam oldu yalanlarıyla devam eden gereksiz ve sahtekar iddialar zinciridir.

Mağazalar; kelime anlamıyla bireylerin ihtiyaçlarına karşılama amacıyla kurulmuş yapılar olarak değerlendiriyorsanız bu her zaman doğru bir tanımlama değildir. Mesela bir ürünün daha iyisini arama yapmak isterseniz bu en yakındaki satış sorumlusu tarafından size çok yakıştı iltifatlarıyla veya o en sağlıklı organik olan yalanlarıyla engellenecektir. Bu sorunun sahiplerinden olduğumuz aşikar peki bunun çözümü o insanları işlerinden çıkarmak mı kesinlikle değil.

Bu sorunun esas çözümü bence kasiyerleri avını bekleyen avcı komununda görmek isteyen mağaza müdür veya sahiplerinin zihniyetinin değişmesiyle gerçekleşmelidir. Satış sorumlusu zorlayan değil ürün hakkında aydınlatıcı bilgi veren personel olmalıdır ki birey aradığını net ve güvenilir bir şekilde bulsun. Bu arada satış sorumlularının köleleri gibi kullanan giydikleri veya kurcaladıkları etrafa pervasızca atan müşterilerde aynı bilinçsiz mağaza sahipleri kadar zalim ve pervasızdırlar.

Son olarak şunu ifade etmek isterim mağazalar artık neredeyse yaşamımızda olmazsa olmaz ama mümkünse yalancı bir gülümsemeyle "buyrun yardımcı olalım" yalanını duymayalım ve satış sorumlusu insanları kölelerimiz sanmıyalım.

saygılarımla

 
Toplam blog
: 11
: 1207
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

Mühendislik öğrencisi ama dünyanın mühendislikle değil farklılıklara saygı ile daha yaşanılır old..