- Kategori
- Siyaset
Yardımsever vekillerimiz!...

Ülkede Askeri ücretin 503 YTL olduğu bir ülkede, halkın seçerek meclise gönderdiği vekillerin 8 bin YTL civarında maaş aldıkları herkesin malumu!
Bunun yanı sıra birçok kamu hizmetinden de bedava yararlandıkları gerçeği var!
En son örneği, Kilis ilinden seçilen bir vekilin, (AKP’li Hasan Kara) çocuğuna sünnet düğünü yaparken, ildeki Kamu kurumlarının elamanlarını nasıl çalıştırdığı gazetelere ve televizyonlara yansıdı.
Yani vekillerin, kendini seçenleri adeta bir uşak gibi kullandığı bir ülkede, vekilin istediği gibi hareket etmesi ve yaşaması sizce normal mi?
Vekillere yönelik birçok hizmetin bedelsiz olmasının anlamı ne?
Bu kadar maaş alan birisinin bazı hizmetlerden bedava yararlanması, gelir dağılımının bu kadar bozuk olduğu bir ülkede, hangi adalet anlayışının eseridir?
En son basına ve görsel medyaya yansıyan haberlere bir bakar mısınız?
Seçilip(!) gelen her vekile birer cep telefonu ve telefonu bedava kullanma hakkı veren Yüce Meclisimizin değerli yöneticileri, bakın ne gibi bir sürprizle karşılaşmışlar.
Biliyorsunuz ülkemizde bağış toplamanın en kolay yollarından birisi, cep telefonundan SMS gönderilmek suretiyle yapılanı.
Bu konuda bazı spor kulüpleri ve Televizyonlardaki yapılan kampanyalar çok güzel birer örnek teşkil ediyor.
Buradan esinlenen değerli vekillerimizden 311’i de bu kolay yolu tercih ederek cep telefonundan bağış yapmışlar.
İşin ilginç yanı ise vekillerin cep telefonunun faturalarını devletin ödemesi! Yani bağışları vekil değil, devlet yapmış.
Ergene(Bekâra) karı boşamak kolay gelir misali! Parasını başkası ödeyen telefondan bağış yapmak da vekillerimize, hem de çok büyük bir bölümüne kolay gelmiş!
TBMM Başkanlığı, devlet kesesinden yapılan bağışa izin vermemiş.
Ve tabi ki! Vekillerimize ayıp etmişler. Onlar vekil. Halk adına onca hizmet(!) görüyorlar.
Şimdi sizler bu hizmetlere örnek de istersiniz? Yakınlarına iş bulmak, torpil aramak vs…
TBMM Başkanlığı, vekillerimiz tarafından telefonla yapılan bağışları, maaşlarından kesmeye karar vermişler!
İyi de bu vekiller, yaptıkları bu bağışların maaşlarından kesilmesi durumunda, nasıl geçinecekler?
Bence; TBMM Başkanlığı bu kesinti kararını bir daha gözden geçirmelidir!
Vekillerin devlet kesesinden yaptığı aylık bağışın tutarı ise yaklaşık 50 bin YTL imiş! Bu kadarcık(!) bir para için vekillerimizi sıkıntıya sokmaya değer mi?
Bakın vekillerimiz kendileri için hazırladıkları cennetlik bağışları Ocak 2008'den bu yana Meclis yani devlet ödüyormuş.
Eğer bir kişiyi vekil olarak seçtiysen (!) onun öbür taraftaki yerinin de hazırlanmasına katkı yapacaksın! Bu durumda vekillerimiz tarafından yapılan bağışların devlet tarafından ödenmesinden doğal ne olabilir ki!
Bakın vekillerimiz bu uyanıklığı nasıl yapmışlar! Vekillerimizin cep telefon faturaları otomatik olarak ödeniyormuş.
Vekil başına ödeme limiti ise yılda iki maaş tutarıymış.(Yani vekillerimiz kabataslak 14 maaş alıyorlarmış!)
Vekillerimizin devlet bütçesinden yaptıkları bağışlar nerelere gidiyormuş.
Türk Kalp vakfı, Mehmetçik Vakfı başta olmak üzere birçok dernek ve vâkıfa faturasını Meclis'in ödediği cep telefonlarından bağış yapmışlar.
Benim bir önerim var. Hangi vekilimizin, hangi yardım kuruluşuna, ne kadar yardım yaptığı açıklansın.
Ha bu arada değerli vekillerimiz! Sadece bağış değil, telefon bedava olunca eşine dostuna bedava kontör de gönderiyormuşlar.
Bedava soğan, Bal Kaymaktır sözünü unutmayan vekillerimizin yaptıkları bu bağış ve hediye kontörün devlete mayıs-haziran-temmuz aylarını kapsayan üç aylık faturası 150 bin YTL.
Şimdi herkes elini vicdanına koyup bir düşünsün. Sözde demokrasinin gereği yapılan seçimlerde halkın sözde seçtikleri vekillerin yaptıkları bu hareketleri tasvip eden var mı?
Sonra bu vekiller, seçildi mi? Yoksa seçtirildi mi?
Seçilmeleri için dayatılan sözde bu vekillerin, bu hareketleri yapmaları sizce de normal değil mi?