Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
Blog
 

Yarışmayı iptal ettirdik de şimdi ne olacak?

Yarışmayı iptal ettirdik de şimdi ne olacak?
 

MilliyetBlog sayfalarına yeni bir soluk ve okuru daha çok işin içine çekme amacını taşıyan, kalite ve özgünlüğün artması ana fikri ile hem okuyana hem de yazana ödül veren bir yarışma projesini iptal ettirdik. Buraya kadar herşey güzel. Ancak yarışmaya olan eleştirilerimizi yaparken dikkatimi çeken "bu olmasın ama o olsun" tarzında önerilerin azlığı idi.

Benim de aralarında bulunduğum çoğu MB yazarı, yazılarını yarıştırmayacağını belirtti. Benim yazım istemesem de es kaza birinci olsa idi ödülün gideceği adres "Akıncılar'da bir kızım var, öğretmen olacak" projesine olacaktı. Bu yarışmaya bir tepki değil, okurlardan gelen ödülü paylaşma tercihimdir ve sadece beni bağlar.

Biliyorsunuz, haftasonu Milliyet Pazar ekinde Gusta nın sponsorluğunda yazılarımız yayınlanıyor. Daha önce Toyota'nın projesi uzun süre devam etmiş ve birçok arkadaşımızın yazısını ayrıca gazetede görmekten de keyif almıştık.Gusta'nın projesinde yazısı Milliyet Pazar'da yayınlananlar için bir sürpriz olacağı belirtiliyor. Al sana yarışma.... Gusta'nın projesi meydana çıktığından beri yemek tarifleri, lezzet durakları, dünya mutfakları vb.konularda döktürüyoruz.Neden?
Bu bir yarışma olduğu için değil mi? En iyi yazıyı ben yazayım, yazım Pazar ekinde çıksın, bir de sürpriz de plaseden gelir(kadayıfa kaymak olur)diye düşünen blog yazarlarını görüyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın, sırf Gusta için yazılanlara saygım büyük, tabi ki ortada böyle birşey varsa herkes hakkını kullanacak.Amacım bunun da bir tür yarışma olduğunu ve hiçbir itirazın ya da eleştirinin gelmediğiydi (umarım yanlış anlaşılmam).

Ve büyük çoğunluğun isteği üzerine ödüllü yarışma iptal edildi.13 Ocak'ta DMC'deki MB yazarları toplantısında bir arkadaşımız yazılara telif ödenmesini istemişti, hiç unutmuyorum. O da bir düşünce idi ama bunun mümkün olmayacağı (kibarca)anlatıldı. Birçok MB yazarı arkadaşımızın yazıları değişik yayın organlarında da yayınlandı. İçimizde Turhan Feyizoğlu, Arzu Karadağ ve (ayrılık bloğunu yazan)kuşkayası gibi gerçekten kitap yazan insanlar var. Yani bu işten ticari olarak geliri olan insanlar ayrıca. Türkiye'nin ilk diplomalı bayan aşçısı, Türkiye'nin ilk video prodüktörü, fotoğraf sanatçıları, doktorlar, akademisyenler, profeyonel futbolcular(Mehmet Eren'e saygılarla), emlakçılar, öğretmenler, öğrenciler, memurlar, işçiler, emekliler, iş arayanlar.....K ısacası bu toplumun dinamiğini oluşturan herkes bu platformda. Hergün onlarca, yüzlerce yazı yayınlanıyor.Burada olmanın en güzel yanlarından biri, hergün yeni insanlar, yeni yazılar çıkarıyor ortaya.Aynı konulara farklı yaklaşımları görüyoruz.

Fazla uzatmadan benim ilk aklıma gelen öneri(ler):Editörün seçtiği köşesinde yayınlanan yazıların da Milliyet.com ana sayfada yayınlanması, bu yazıları Milliyet üyelerinin ve üye olmayan okurların da okunmasının sağlanması. Gerekirse tıklanma olayını fazla manipüle ettirmeden oylama da yaptırılması. Haftanın ya da ayın en çok ilgi çeken yazıları bir sertifika ile ya da minik bir anı heykelciği ile ya da bir kitapla ödüllendirilmeli. Sponsor desteği olmadan da bu yazıların Milliyet'in Cumartesi ya da Pazar eklerinde yer alması.Ya da en iyiler ödül olarak sevdiği bir Milliyet yazarı ile biraraya getirilmeli.Aynı fırsat değerlendirme yapan okura ve üyelere de sağlanmalı(MB editörlerinin yapılan toplantılara katılmasının sağlanması- kişisel öneri, hazır sıralamışken bu da aradan çıksın-)

Bu tür çalışmaların blogdaki kalite ve verimliliği daha da artıracağına inanıyorum. Yarışmayı iptal ettirdik ama hayattaki yarışımız devam ediyor.Kaliteyi artırma yarışı da yapalım, bakalım neler olacak?

Not1:Beğenerek okuduğum her yazı ruhuma farklı bir derinlik, zenginlik ve renk katıyor.Benim için en iyi ödül budur.
Not2:Bu yazı Pirmete ağabeyimizin "yorumun uzun olacaksa blog yaz" demesi ile oluşturulmuştur. Biraz da uzun oldu kusura bakmayın.Pirmete ağabaye yarın olacağı ameliyat için şimdiden acil şifalar dilerim.
Not3:Siz de bir kız çocuğunun eğitimine katkıda bulunmak isterseniz lütfen okuyunuz:
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=45243

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..