Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yasaklar

Yasaklık

Yasaklık günümüz dünyasında en sorunlu kavramlarından biridir. Hani hatırlayalım Peygamber efendimize Risaletin ilk yıllarında Mekkeli aristokratlar tarafında yasak getirilmişti, bu yasak Mekke dışına sıçradı, Müslümanlar önce Habeşistan’a daha sonra Yesribe hicret ederek  yasak getirenleri  daha sonraları yerle  yeksan etmişti.

Yasaklık gerçekten çok sorun getiren bir yaklaşımdır. Birde bu siyasi alanda olursa önüne geçilemeyen yükselişin basamakları olabilir.

En zararlılarından bahsedelim Amerika birleşik devletlerinde 1920 ile 1933 yılları arasında içki  yasağı getirilmişti, aslında bu yasak toplum sağlığını düşünerek getirilmişti, önüne geçilmeyen zararlara sebep verdiği için tekrar serbest bırakılmıştı bırakman zorunda kaldılar zira bu yasak mafya üretmiş toplumda asayiş bozukluklarına sebep vermişti.

Daha sonra Türkiye’de hatırlayalım yabancı menşeli sigara yasaklıkları getirilirdi, önüne geçilemedi insanlar kaçak yollarla daha fazlasını içiyordu en sonunda serbest bırakıldı, artık kimse böyle saçma sapan yasaklardan bahsetmeye cesaret etmiyor zira bu onların siyasi sonları olur

 

 Bunlara ilaveten birde siyasilere yasaklık meselesi var,  bu yasaklar gelecek jenerasyonlar tarafında önce güler sonra nefret trajik bir örnek olarak ders kitaplarında anlattırılır.

Kendinden başka ırk kabul etmeyen herkesi aslında kendilerinin mensup oldukları ırktan sayan, kendileri yasa koymalarına rağmen asla koymuş oldukları kanunlara güvenmeyen siyasiler tarihin çöplüklerinde yerlerini almaya ve Allahın onlara hazırlamış oldukları nara hazırlasınlar.

Zira bunlar uluslararası suç örgütlerini mahkemece kanıtlanmış ve mahkûm edilmiş kişileri dava arkadaşı sayarlar.

İslam yasak değil hürriyet getirdi, Peygamber Efendimiz Mekke fethinden sonra gelen Mekkeli meskûnlar için, ne karar vermemi istersiniz?   Benden ne beklersiniz? Sorusuna Meheliler senden ancak merhamet ve hoşgörü beklenir diye cevap veririler, peygamberimiz o meşhur sözü söyledi TALEKU serbestsiniz…

Tohumsal meseleler yasaklıkla değil özgürlüklerle teminat altına alınır…

Yapmış oldukları yasalara bile güvenmeyen suç örgütlerini kendilerine dava arkadaşı gören siyasileri tasfiye etmenin zamanı geldi geçiyor….

Milliyetçi söylemler Rönesans döneminde kalmış batı menşeli söylemlerdir. İslam buna geçit vermez

saygılarımla

 
Toplam blog
: 57
: 83
Kayıt tarihi
: 10.09.20
 
 

Bilimsel olarak yaklaşan, Tarihte ve günümüzde yaşananları kanaatine ve vicdanına uyarak yorumlayan..