Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Yasaklı insan olamaz; siyasi nedenle vatanını terk etmek zorunda bırakılanlar ülkelerine dönmelidir

Yasaklı insan olamaz; siyasi nedenle vatanını terk etmek zorunda bırakılanlar ülkelerine dönmelidir
 

İnsanlığın karanlık çağları gibi Türkiye’nin de utanç yılları oldu. Gerçekten suç işleyip yurt dışına kaçanlar tamam da işte Atatürk’e dil uzattı, Türklüğe küfretti, bize uymayan siyasi düşünceleri var, Türkiye aleyhine propaganda yaptı, bayrağa dil uzattı, Apo’yu övdü gibi aslında ayıp, çirkin ama suç olmaması gereken eylemleri nedeniyle yurt dışına kaçmak zorunda kalan ve döndükleri zaman tutuklanacakları için dönemeyen, Türkiye’ye girişleri yasaklanan sanatçı, siyasetçi ve diğer kimselerden halen yurt dışında bulunup haklarındaki yasak nedeniyle Türkiye’ye gelemeyenler haklarındaki yasak kaldırılarak genel bir davetiye ile ülkelerine dönmeye çağrılmalıdır.

Şu anda dışarıda böyle kaç kişi var bilmiyorum. Mahkemece gıyaben yargılanmış ve suçu sabit olmuş suçlular ve her hangi bir suçtan arananlar haricinde kalan tüm insanlarımızın memleketlerine dönmeleri sağlanmalıdır.

Büyük şair Nazım Hikmet’in, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli sinema sanatçısı Yılmaz Güney’in, türküleri hala Anadolu dağlarını inleten Ahmet Kaya’nın ve aynı durumda bulunan diğer başka kimselerin itibarlarının iade edilerek mezarlarının Türkiye’ye getirilmesi gerekir.

Yüksel Özkasap, Şahturna gibi halka mal olmuş birçok sanatçı yıllar yılı yurduna hasret gurbet ellerde ağladılar. Ve hala yurduna, vatanına dönemeyenler var. Acaba diyorum bunlar ne yaptılar ne söylediler de Türkiye’den kovuldular, vatandaşlıktan çıkarıldılar, ailelerine sevdiklerine hasret bırakıldılar. Avrupa Birliği’ne gireceğim diyorsun. Sormazlar mı adama şairlerin, sanatçıların, siyasetçilerin neden yasaklı, neden ülkelerine dönemiyorlar diye. Bu çağda yasaklı insan olur mu ya!

Sahi bazıları neden vatandaşlıktan çıkarılıyor? Kanunlara göre suçluysa zaten adamı vatandaşlıktan çıkarman demek onu serbest bırakman, affetmen demek. Yani bunu yapamazsın. E yaptığı suç değilse niye vatandaşlıktan çıkarıyorsun. “Türkiye devleti aleyhine faaliyette bulunmak” nedir? Yani Türkiye aleyhine konuşulamaz mı? Amerika’ya akşama kadar küfrediliyor. Atatürk’ün aleyhine konuşuluyormuş. Hâşâ Allah’ın aleyhine de konuşuluyor. Atatürk Allah’tan büyük mü? Kim yapmışsa kendi terbiyesizliği. Kınarsın, ayıplarsın, ülkeyse tavır koyarsın ama yok memleketine koyma, yok vatandaşlıktan çıkar; bunlar Türkiye’nin imajına zarar veriyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..