Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '15

 
Kategori
Felsefe
 

Yaşamın kodları - Oluş sırrı -1-

Yaşamın kodları - Oluş sırrı -1-
 

 
Yaşamların gizemi insanların sahip oldukları isimlerinde ve unvanlarında kodlanmıştır. Tıpkı evrende bulunan elementler gb. “H”, Hidrojen gazı var oluşun kaynağı yaratıcı bir elementtir. Etkendir, ettirgendir ve aynı zamanda bir başyapıttır.
 
Yaşam bulan her bir şey ‘L ve H’ harflerinin etkinlikliklerden meydana gelmişlerdir.
 
Harfler madde oluşumunun yaratıcı etkeni olan unsurlardır. Her okur spesifik kalp erişkinliği ve bilinç açıklığı ile orantılı anlamlar çıkarabilir ve gerçekleşen oluşlar bu algı eksenlidir. Harflerin muhatabı aşk ile dolu bir gönül dünyasıdır. Somut madde oluşumunun gerçekleşebilmesi için okurun “büyülü” bir dile sahip olması kaçınılmazdır. En etkili büyü ise kuşkusuz “aşktır”.
 
Dil; gönül. Dil; söylem organı.
 
Soyut olgunun somut gerçekliğe dönüşümü. Yaşam bulma ve sürekli döngü ile sonsuzluğa akış.
 
Okumak, ortak paydada var oluşlarını sürdürmekte olan zamanların tamamında (gelecek, geçmiş, an) gezinti yapmaktır. Sözcüklerde ve metinlerde yer alan her bir varlık ile iletişime geçmektir. Soyut olarak başlayan bağ bir süre sonra somut gerçeklik olarak belirginleşmektedir. Sözcüklerin anlam içeriklerine ilişkin bilgilerle donanmak, veri, evre, evren, var oluş bağıntısı.
 
Harflerin ve sözcüklerin anlam içeriklerinin genişliği “harf ve sözcük evrenini” oluşturur. Kapsam alanları enginliği ile orantılı data, yeti, yet, yetki, olanak, etkenlik, etkinlik, donanım ve bunlara ilişkin kalite üstünlükleri oluşturmaktadırlar.
 
Alfabe yaratıcı bir unsurdur.
 
Harf ve Sözcük Evreni ile kurulan bağ neticesinde veri aktarımı gerçekleşmeye başlar. Önce kalbe ardından akla ve daha sonra eylemsellik ile şekle surete dönüşen dönüştürülen bir ilinti. Ruhsal duyumsama – metafiziksel iletişim – soyut algı – hissetme – ilham vb. Kablosuz internet ağı, cep telefonu iletişimi gb.
 
Örnek: Ha. Mim. Mim; Arapça bir harf olup, oldukça önemli, saygın, belirgin, bilinen, üstün nitelikli anlamlarını içermekte olan sözcük evreni son derece kapsamlı olan bir semboldür. Mim harfinin okunması neticesinde sözcük evreni ile kurulan bağlantı okura yönelik “oldukça önemlilik, saygınlık, üstün nitelikli” donanımlar data olarak aktarılacaktır. Bilgisayara aktarılan veriler gb. Suyun buharlaşarak ilgili katmana ulaşmasının ardından gökyüzünden yağmakta olan kar ve yağmur ve bunlardan yararlanılması gb. Hatta ve hatta ürün üretimi, ihracat ve ithalatı gb. Göz ardı edilemeyecek bir gerçek, sürekli genişleyerek sonsuzluğa akmakta olan evren, çıplak gözle görülemeyen nötron ve proton zerreciklerinden oluşmaktadır. Ve elbette ki en mükemmel varlık olan insanın ham maddesi “kokmuş bir döl artığıdır”.
 
Sır, sir, sur, süre, süreç, sırret (çizgi, şekil, görüntü), suret. Suret (surat, yüz, madde) oluşumu aktarımın son evresidir.
 
Ekonomi bilimi olmakla birlikte tıp, astronomi, matematik, fizik, kimya fen bilimleri, hukuk, sosyal, siyasi, felsefi, edebi tüm ilimlerin yaratıcı unsuru harflerdir.
 
Harf: Sembol. Söz. Kelâm. Dizge. Bildirme. Slogan. Parola. Seslem. Bildiri. Dil. Ayet. Yet. İbare.
Harf birlikteliklerinin neticesinde yaşam bulan varlıkların ilk evresinde “sözcük” olarak tanımlanan canlı varlıklar gelmektedirler. Sözcüklerin dil ile okunmaları; çağrı, söylem, zikir, kelam etme, kıraat, okuma, seslendirme olarak adlandırılmaktadır. 
 
Sözcük evreni en kapsamlı olan unvan ve niteliklerin bütünleştirildiği isimler ile insanın doğumunda kendisine ikram edilen ismi bağıntısı neticesinde bu sözcüklere ilişkin donanımlar bireye aktarılmaya başlanacaktır.
İnsan: San; “benzer, andırır, tıpkı, aynısı, aynası, gibi, eş, eşdeş, unvan, nam, ad, nitelik, şan, ün”. İn; “İç, içte, içten. Sine, gönül”. N; “nur, parıltı”.
 
Dilden çıkmakta olan her bir harf, hece, sözcük evren döngüsünü tamamlamak suretiyle somut birer gerçekliğe dönüşmektedirler. Ham olan ilim ‘ilham’, ilim, bilgi, bilim, fiil – işlev, madde evrimi. Daha açık anlatım ile “A, aa” harflerinin söylemi bireye kaçınılmaz bir gerçeklikle madde olarak geri dönecektir. 
 
Zikir, okumak, söylem, çağrı vb. kavramların eylemsellikleri soyut ve somut oluşumun kaynak ve yaratıcı faktörleridirler.
 
Örnek: Yazarlar ve şairler ilimlerini okumakla, gözlemlemekle, araştırmakla ve ilham yoluyla kazanmaktadırlar. İlhamlarını akılda süzmeleri ve ardından yazmak işlevi ile şekillendirme evreleri neticesinde ham ve soyut olan bilgiler somut bir yazı, kitap vb. yapıta dönüşmektedir. 
Bu örnek ile yazma işlevinde bulunan bireyin aynı zamanda “Hâlik c.c, (Allah'ın yoktan vâr eder yaratıcılığına işâret eden sıfatıdır)” esması ile donanımlı, nitelikli bir insan olduğu belirgindir. Bu eşleşme her bir oluş için geçerlidir.
 
Bireysel isimler ile Esma’ül Hüsna eşleştirilmesi neticesinde öncelikli olarak birey kendisini tanıyacaktır. Donanımlarının bilincine ulaşmakla birlikte mevcut yapabilirlik sınırlarının farkındalığı ve ardından veri beslenme kaynaklarını öğrenmiş olması dolayısıyla sürekli genişleyerek sonsuzluğa akmakta olan evren benzeri kendisini geliştirebilecektir. Henüz anne rahminde iken kalp kabına - sinesine defin edilmiş olunan kişisel definelerin fark edilerek öncelikle tozunun silinmesi ardından kilidinin açılarak tek tek hazinelerin çıkarılması, değer ve paha liyakati neticesinde kendi adına, toplum adına, doğa ve tüm insanlık yararına kâr getirilerinden kazanımlar sağlanabilecek olması. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..