Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '07

 
Kategori
Felsefe
 

Yaşamın kuralları

Yaşamın kuralları
 

* Doğduğunuz ilk günden itibaren hayat okuluna başlıyorsunuz. Her gün bir ders anlatır. Bu dersler, hiç unutmayacak biçimde öğrenme fırsatı verir.

* Çoğunluk yaşayarak, düşerek öğrenir, azınlık öngörerek daha az tökezlenir.

* Asla yanlış yoktur. Yalnızca "öğrenme deneyimi" vardır. Büyüme, deneyimler boyunca bir sınama ve yanılma sürecidir. Hatalı olarak yaşadığımız deneyimler de yaşamımızda bizim için başarılı dediklerimiz ölçüsünde önemlidir.

* Bir ders, öğrenilinceye kadar haftalar, aylar hatta yıllarca tekrarlanabilir. Bu ders, siz algılayıncaya kadar, çeşitli biçimlerde ve çeşitli durumlarda değişik insanlar tarafından karşınıza getirilir. Ne zaman ki siz farkındalığa ulaşır ve bilinçlenirsiniz ancak o zaman başka bir derse geçebilirsiniz.

* Öğrenmek ve bilgi ihtiyacı hiç bitmeyen bir süreçtir. Yaşamın belirgin bir ders içermeyen hiçbir bölümü yoktur. Her gün, uyanık geçirdiğimiz her an, öğrenebileceğimiz düşünceler, durumlar, olaylar ve deneyimlerle karşı karşıyayız. Uyanık olunuz, yaşamı fark ediniz.

* Başka insanların sevdiğimiz ya da beğenmediğimiz kişilikleri ve düşünceleri, aslında kendimizde de sevmediğimiz ya da beğenmediğimiz yanların aynadaki imgeleridir. Önce kendinizi değiştiriniz, başkalarında gördüğünüz bu özelliklerden önce siz kurtulunuz. Çevrenize aydınlatınız, anlatınız, ancak zorlamayınız. Hazır olana öğrenciye, üstad gelecektir. Değilse zaten manayı anlamayacaktır.

* Yaşamınızda ne yaptığınız tamamen size bağlıdır. İhtiyacınız olan tüm araç gereç ve kaynaklar size verilmiştir; onlardan ne çıkaracağınız size bağlı. Seçim size ait. Hayat bir seçimdir.

* Bir soru, bir meydan okuma ya da bir durum, o soruyu yanıtlamaya, o meydan okumaya karşı gelmeye ya da o durumu düzeltmeye hazır oluncaya kadar karşımızda durur. Karar vermek en büyük güçtür. Asla arada kalmayınız. Neyin yanında , neyin karşısında olduğunuz bilinsin.

* Evrende gördüğünüz her şey, size bakıyor ve sizi görüyor. Hepimiz Bir'iz.

*Okuyunuz, öğreniniz, düşününüz, sorgulayınız ve çevrenize ışık saçınız.

*Kendinizi biliniz!

 
Toplam blog
: 242
: 32770
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

21 Aralık 1973, Ankara doğumludur. Lisans ve yüksek lisansını “İşletme” alanında yapmıştır. Araşt..