Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yaşasın yemek yapmak 2

Yaşasın yemek yapmak 2
 

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Daha önce yazdığım “Yaşasın Yemek Yapmak” isimli yazım da sizlere sebzeleri nasıl pratik bir şekilde yemek yapmaya hazır hale getirebileceğinizi yazmıştım. Bu yazımda ise et-tavuk ve balık konusunda size kolaylık sağlayacak bilgiler vereceğim.

Et-tavuk ve balık aldığınızda hepsini aynı anda alsanız bile yapacağınız yemek cinsine göre kullanacağınız kadarını ayırıp streç folyolara sarıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Et: Biftek, pirzola, kuşbaşı vs. gibi etleri dondurucuda saklamak için bir sıra eti saklama kabına dizin. Üstüne streç folyo serip tekrar üstüne etleri dizin. Bu işlemi yaparsanız kullanacağınız miktar kadar alır, diğerlerini daha sonra kullanabilirsiniz. Dondurucuya büyük, kemiksiz parça et koyduysanız buzu çözülmeden keskin bir bıçakla ince ince doğrayın. Tavaya çok az yağ ve çeşitli baharatlar koyup kızartırsanız çok lezzetli bir döner yapabilirsiniz. İnce kesilmesi için etin buzunun çözülmemesi gerekir.

Kıyma: Köfte yaptığınızda etlerde yaptığınız işlemi yapıp istediğiniz kadarını kullanabilirsiniz. Köftenin haricinde kıymayı daha rahat kullanabilmeniz için eskiden annelerimizin yaptığı gibi kıymayı tencereye koyarak kendi suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra biraz margarin ve tuz ilave edip biraz daha kavurarak saklama kabına koyun. Buzdolabınızın rafında saklayın. Yemeklerde ihtiyacınız olduğu kadarın alıp kullanın. Bilhassa dolmalar çok lezzetli oluyor. Kavurduğunuz kıymanın içinde tuz olduğu için yemeklere koyacağınız tuzun miktarını ayarlamanız gerekir. Kıymayı derin dondurucuya koymak istiyorsanız kullanacağınız miktara göre ayırın. Streç folyo ile rulo şeklinde sarın. İki ucunu kıvırın (salam şeklinde). Kullanacağınız zaman buzu çözülmesi için bir gece önceden çıkarıp buzdolabınızın rafına koyun.

Tavuk: Bütün ya da parça halinde aldığınız tavukları yıkayıp yine buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman (ızgara dışında) buzu çözülmeden yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Balık: Balıkları da temizleyip yıkadıktan sonra kâğıt havlu üzerine koyup suyunu süzdürerek saklama kaplarında derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Verdiğim bu bilgilerle ne kadar kolay ve çabuk yemek yapabileceğinizi bir sonra ki yazımda tariflerle anlatacağım.

 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..