Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yaşlılar dikkat!...

Yaşlılar dikkat!...
 

İstanbul’da özellikle yaşlı insanları hedef alan bir çete; yaşlı ve yalnız yaşadıklarını tespit ettikleri kişilerin evlerine Doktor kılığında gelerek bu kişilere kendilerini yeni aile hekimleri olarak tanıtmaktadır. Daha sonrasında yaşlılara evde sağlık kontrolü yapmak bahanesi ile girdikleri evlerde hırsızlık yapmaktalar. 

Özellikle İstanbul Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Bağcılar semtlerinde faaliyetlerini sürdürmekte olan bu çeteye dikkat edilmelidir. 

3 bayan olarak evlere gelen çete üyeleri muayene esnasında yaşlı kimselerden çeşitli isteklerde bulunarak bu kişileri oyalamak amaçlı başka odalara yönlendirerek evde pahada ağır yükte hafif olan eşyaları ve para ziynet gibi değerli olan şeyleri alarak uzaklaşmaktalar. 

Yaşlı kişilerin bu tarzda olan tanımadıkları kişilere kapılarını açmamalarını ve şüpheli bir durum karşısında polise müracaat etmeleri önemle duyurulmaktadır. 

En son dün Bayrampaşa semtinde görülen bu çeteye karşı vatandaşların dikkatli olmaları önemle rica edilmektedir. 

Bu çete elemanlarının tehlikeli olabileceğini ve bu yaşlı kişilerin hayatlarına kast edebilecekleri ortadadır. Polis her yerde bu çeteyi aramaktadır. Çete üyelerine dışarıda gözcülük yapan kişilerin olabileceğinden, vatandaşları çevrelerinde tanımadıkları ve şüpheli hareket eden kişilere karşı uyaran güvenlik güçleri vatandaşın dikkatli olmalarını istedi. 

Böyle bir durum ve şüpheli kişilerle karşılaşılması durumunda 155 polis hattını arayarak ihbarda bulunmaları önemle arz edilmiştir. 

Vatandaşlarımız lütfen tanımadıkları kişilere kapılarını açmasınlar ve dikkatli davransınlar. 

Önemli bir uyarıda evde sağlık kontrolüne kendilerinin telefon açmadan aile hekimi veya doktor gelmeyeceğini, bu şekilde gelen kişilerin aslında sağlık ile ilgilerinin olmadığını bildiren yetkililer vatandaşları dikkatli ve duyarlı davranmaya çağırmaktadır. 

Burçak YAZICI 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..