Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Yaşlılar ve engelliler oy kullandılar

Yaşlılar ve engelliler oy kullandılar
 

Oy kullanmak için merdivenleri çıkarken daha önceki seçimlerde de gördüğüm ve üzüldüğüm manzara yine karşımdaydı. Yaşlılar ve engelliler için oy kullanmayı kolaylaştıracak önlemlerin hala alınmamış olması, ülkemizdeki herkesin utanması gereken bir durum. Geçen ay bu konuyu yazdığım yazıyı “Engelli ve yaşlı yurttaşlarımızın oy kullanılmasını kolaylaştırmayan bir seçim adil değildir. Adil seçim için her türlü önlemi almak devletin görevidir” diyerek bitirmiştim (http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=48273).

Bu sabah neler gördüm:

Yaşlı bir kadın, kendisi zorlukla yürürken, yürümekte zorlanan bir başka kişiye yardım etmeye çalışıyordu, belki oğlu, belki de torunuydu yürüme engelli yakını.

Tekerlekli sandalyedeki genç bir kadını üç kişi taşıyorlardı.

Yaşlılar her katta dinlenerek üst katlara çıkmaya çalışıyorlardı.

Trabzanlara tutunmuş o kadar çok kişi vardı ki.

4. kata kadar çıkmış, ancak kimliğini evde unuttuğu için oy kullanamayan bir yaşlı, eve gidip nasıl geri geleceğini anlatıyordu.

Çözüm:

Belirlenen bir yaştan daha büyük olanlar (Örneğin 70 yaş) ve o hanedeki diğer seçmenler bilgisayar tarafından zemin kattaki sandıklara kaydedilir. Böylece hiçbir yaşlı ve onlarla beraber gelenler merdiven çıkmak zorunda kalmazlar.

Engellilerin engelleri seçmen kayıtlarında yeralmalıdır. Onlar ve yakınları da zemin katlardaki sandıklara kaydedilmelidir.

En değerli onların oyları:

Bugün kuyrukta bekleyen komşularımızdan biri, oy kullanmak için o kadar engeli aşıp gelen ve kuyrukta önceliği bile kabul etmeden bekleyen bir engelli yurttaşımızın durumunda çok duygulanmıştı. En değerli oylar, bütün engelleri aşıp gelen yaşlı ve engelli yurttaşlarımızın oylarıdır.

Unutmayalım, hepimiz birgün yaşlı olarak sandığa gideceğiz ve yarın ne durumda olacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz.

Ankara, 22 Temmuz 2007

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..