Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '16

 
Kategori
Dekorasyon
 

Yatakta Başarının Sırrı!

Yatakta Başarının Sırrı!
 

Resim-1: Yatağı köpürten erimeyen sabunumuz-Nevresim ile beraber TDK( Türk Dil Kurumu) anlamı


Başlığa bakıpta içeriği farklı anlamlar gelmesin sakın...Neyden mi bahsediyorum? 
Sizlere bu hafta Dekorasyonun kadim ve önemli bir olgusu olan 2 m x 2 m ebatlarında epür bez parçasını anlatacağım.Haydi başlıyalaım o vakit.Efenim evvela doğru bilgiye ulaşabilmek için doğru kaynakğı referans alırsak TDK’ nın (Türk Dil Kurumu) güncel sözlüğünde 
‘’ İsim ve  Torba biçiminde dikilmiş, yorgana geçirilen kılıf’’olarak geçiyor. 
 
Ee bide bakmışken rüya tabirlerine bakalım acaba rüyamızda görünce neler bekliyormuş bizleri..Anonim yorumlar derki ; rüyayı gören kişinin hayatında olumlu ve sürpriz gelişmeler meydana geleceği anlamına   gelir. Bir yandan da rüya sahibinin bir yere gideceğine ve mekân değişikliği yapacağına tabir edilir ve hayırlara alamet ettiği şeklinde kabul edilir.
 
Neyden mi bahsediyorum ? Tabi ki ‘’nevresim’’. Evet biraz sesini duyar gibi oldum..off puff
Ne alaka rüya tabirleri tdk sözlük anlamları vs diye.. Ama öyle düşünmeyin lütfen.. nevresime basit sade bir girizgah yapılmaz. Özgül bir ağırlığı zaten var ki yazıda da olsun dimi ?
 
Haydi hep beraber başlayalım bakalım.Neymiş bu nevresim..daha satın alınmasından başlanır, yıkanması, kurutulması,ütülenmesi ( ütülenir mi demeyin çünkü ütüleyenlerde var),
giydirilmesine kadar bir dizi zorlu ama bir o kadarda keyifli sürecin adı ‘nevresim’ desek yeridir.Haa birde bu nevresim ‘takımdan’ oluşur yani bu süreci bir takım olarak hayal etmeye çalışın.
 
Konu ile alakadar olmasakda çocukluğumuzda hatırlarız hep annelerimizin "evladım  leş gibi olmuş yine bunnar" diyerek iki günde  bir yıkayarak eskittiği çeyizlik malzeme....Hadi yıkandı kurudu etti...Asıl iş onu geçirmek zaten o ayrı bi iş ki.. Geçirmek, kimi kimseler için havale  geçirmek ile  eşdeğer kılıf  gibi bi şey.Yani  minare dik, her türlü kılıf uydururuz ama bu yorgan. hem yere değmesin, hem köşelerde boşluk kalmasın... ohooo, zor iş. Hatta bu zorluluğundan dolayı yeni evli çiflerde erkeklere üzerine zimmetlenen ve her hafta değiştirmekle yükümlü olduğu görev aynı zamanda.
Çok enetersan gelebilir ama hemen hemen her kelimenin ingilizce  ve  fransızca  karsılığı olmasına karşın nevresimde  yok! 
Haa bide çorap teki gibi koskoca yorgan kılıfı kayboluyor ya evin içinde! Evde bi yerde  diyorsun ama yok işte, kayıp. Klasikdir hep,olmadık zamanda olmadık yerden çıkıverir sonra..Eee birde malum bir bez parçası özünde ama göze görünen bir şekli var. Yani tasarımı. İşte üzerindeki dokusu,rengi,şekiller vs. Üzerindeki tasarım o kadar önemli ki bence minik bir uyarıcı prosedüre ‘’iş bu emre kullanmakta olduğunuz örtü ve üzerindeki tasarım şu şu yaş aralıklarında aşırı doz kullanımında kişide depresyon,bunama,halsizlik gibi çeşitli sebeplerden dolayı yataktan çıkamama hatta zamanla takımın bir parçası olma...’’ yazılmalı bence.. Şaka tabiki ama gerçek tarafınıda varın siz düşünün derim.Bu arada nevresimin adının ne zaman ve niye uyku seti gibi bir şeye dönüştüğünüde isviçreli bilim adamları hala üzerinde çalışmaktadır.
 
Son söz olarak sokağa çıkıp nevresim diye sorsak ahaliye herhalde ; evlenmeye çalışırken annelerin tutupda illa 200 tl’nin kaçması için diretebileceği,  yaygın olarakda bilinmediği halde fistolusudu dantellisiydi oyalısıydı el işlemelisiydi derken bilimum gerek (siz) li çeşidi bulunan, esas amacının yıkanması zor olan yastık yorgan yatak koruyuculuğu olduğu unutulup daha zor bir yıkanma işlemine tabi tutulması beklenebilecek on numero çeyiz unsuru ve gene yatak evde olmazsa olmaz best of best’de yer alabilecek kayınvalde hediyesi..der herhalde ?
 
Eveeet nevrsim hakkında keyifli bilgi-sohpeti üzerine gelelim işin en can canlı kısmına yani faydalı ve pratik bilgilere..Evvela tam manasıyla nevresim denir oradan başlıyalım..
Ama bir sonraki yazıda..
 
Sağlıcakla kamanız dileğiyle huzurlu bir hafta herkese...
 
Toplam blog
: 18
: 222
Kayıt tarihi
: 12.12.16
 
 

İç mimar, Art Direktör ..