Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '15

 
Kategori
Astroloji
 

Yay burcunda gerçekleşen yılın son yeniAy’ı… (11 Aralık 2015)

Yay burcunda gerçekleşen yılın son yeniAy’ı… (11 Aralık 2015)
 

11 Aralık 2015Cuma günü saat 12:28’te Yay burcunda YeniAy gerçekleşiyor. Yeniay haritasında Balık burcu yükseliyor ve yöneticisi Jüpiter Başak burcunda yer alıyor. Ay Güneş kavuşumu; Chiron, Jüpiter, Ay Düğümleri, Mars ve Uranüs etkisi altında… Mars – Uranüs karşıtlığı ve Venüs – Neptün üçgeni dikkat çekiyor…

 

YeniAy’ın Yenileyici Gücü; Yeni Tohumlar Ekme Zamanı…

 Ay ve Güneş’in bir araya gelerek oluşturduğu YeniAy evresi; bilinçaltımızın ve duygusal ihtiyaçlarımızın en görünür olduğu zamana işaret eder. Bu evrede ne istediğimizi daha iyi bilir,  kendimizle açık bir yüzleşme hali yaşarız. Hayatımızda gelişen olaylar ve içinde bulunduğumuz ruh hali; bir şeylerin değişmekte olduğunu gösterir. Yeniay haftası niyetlerde bulunmak, gelişmesini istediğimiz konulara yönelmek, yeni adımlar atmak; büyütücü ve destekleyici niteliktedir.

 Bilinçaltımızı bir bahçe olarak hayal edelim. Bu bahçe doğumumuzdan itibaren ailemiz ve içinde bulunduğumuz toplum tarafından ekilip biçilmektedir. Öyle ki, hiç sevmediğimiz bitkiler ve ağaçlar bile bu dış etkenler nedeniyle bahçemize ekilmektedir(.) Bu şekilde geçen çocukluk döneminin ardından birey yetişkin olmaya başladığında, kendi bahçesini yetiştirebilecek duruma gelir. Her yetişkinin ilk işi; bu bahçeyi yeniden düzenlemek, kendi kontrolü dışında ekilen bitkileri ve otları atmak, bahçeyi yeniden yapılandırmak ve sevdiği bitkileri yetiştirmek olmalıdır.

 Bahçeye açılan farkındalık kapısı; kişinin kendiyle açık bir şekilde yüzleşmesi ve kabule geçmesiyle başlar. Ruhsal ve mistik insanlar; bu bahçeye düzenli olarak iner ve bakımını yapar, kendi ektikleri bitkileri sular, büyütür. Gökyüzünde ve dış dünyada gelişen stresli etkileri bu kişiler; gelişim fırsatı olarak algılar, bahçedeki eksikleri fark ederek ihmal ettikleri işleri tamamlarlar. Bahçesine girmeyen kişilerin arazisi ise çalılarla ve zehirli otlarla kaplıdır. YeniAy, Dolunay gibi etkiler bu kişiler için çok daha zor geçer ve atmaları gereken otları atmadıkları için; bahçelerindeki dikenler yaşamlarını olumsuz etkiler. Rüyalar, bahçemizde olup bitenleri tüm çıplaklığıyla görebildiğimiz yerdir.

Yay Burcunda YeniAy ve Satürn’ün Mesajı…

Bir yıl bitiyor ve yeni bir yıl başlıyor. Yıl boyunca yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı ve yaşadıklarımızı derin derin düşünebiliriz. Bilinçaltımızı bilince dönüştüremediysek, yaşadıklarımızı kader olarak algılıyorsak; keşkeler peşimizi yeni yılda da bırakmayabilir… Yay burcunda gerçekleşen YeniAy, herşeye yeniden başlamak ve farklı bir yolda yürümek için cesaretimizi yükseltiyor. İnançlarımızın peşinden gitmek, inandığımız doğruları hayatımızda görünür bir şekilde uygulamak için harika bir zaman!

2018 yılına kadar Yay burcunda ilerleyen Satürn;kendimizi geliştirmemiz, okumamız, araştırmamız ve eğitimlere katılmamız için bizi sıkıştırıyor. Satürn’ün isteklerine aldırış etmezsek; Oğlak burcuna geldiği vakit duvarlara çarpabilir, büyük pişmanlıklar yaşayabiliriz. Her gün okuyacağımız birkaç sayfa kitap, kendimizi geliştirmek üzere başlatacağımız eğitime ve araştırmaya yönelik konular; yaşadığımız bütün huzursuzlukları silip atacak… Denemeye değer… 

 

 Yay burcunun özgür doğası; kendini geliştirme ve bilinmeyen yollara girme, yeni şeyler keşfetme merakından gelir. Bu yeniay öngöremediğimiz değişimleri getirebilir ve bağımsızlık duygumuzu fazlasıyla yükseltebilir. Odak noktamızı ilişkilere ve insanlara yöneltmek, stresli etkileri maksimum seviyeye getirebilir. Zira kimseyi değiştirmek, hayatına müdahale etmek bize düşmez. Hepimiz kendimizden sorumluyuz ve kendi yaşam standartlarımızı en iyi hale getirmeye çabalamalıyız.

Kararsızlıklar ve ikilemler bu Yeniay’da dikkat etmemiz gereken en önemli faktörlerden biri olacak… “En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.” Sözünü sık sık hatırlamak yararlı olabilir. Dikkat etmemiz gereken bir diğer etki; aşırı iyimserlikle birlikte gelen abartılı hareketler, müsriflik ve kibirli davranışlar olacaktır. Fanatik düşünceler ve patavatsızlıklar iletişim sorunlarına ve anlaşmazlıklara neden olabilir. Herkes kendi inançlarının en doğrusu olduğunu düşünebilir.

Öğrenmekten, öğretmekten, konuşmaktan ve bilgi paylaşmaktan son derece keyif alacağımız neşeli bir zamandayız. Farklı kültürlere yönelik sohbetler, yabancı ülkeler, farklı dinler ve inanışlar sohbetlerimiz arasında sıkça yer alabilir. Aşk hayatımıza yönelik korkularımızı fark edeceğimiz bu YeniAy’da; kırgınlıkları affederek, bağışlayarak yüklerimizden arınabiliriz. Spora başlamak, kas geliştirmek için oldukça etkin bir dönem. Sağlık olarak karaciğer rahatsızlıklarına, bacak ağrılarına, sakatlanmalara ve öngörülemeyen kazalara açık bir süreçteyiz.

Türkiye Ve Dünya Gündemi

 Mars ~ Uranüs ~ Plüto arasında ki zorlayıcı etki, ülkelerarası anlaşmazlıkları gündeme getirebilir ve beklenen görüşmeleri geciktirebilir. Sürpriz ve beklenmedik olaylarla karşılaşabiliriz. Bu görünüm altında anlaşma sağlamak ve orta yolu bulmak zor olacaktır. (Türkiye – Rusya) Dini inançlardan kaynaklanan tartışmalarla karşılaşabiliriz. Basın ve medya dünyasına yönelik haberler vurgu kazanacaktır. Sağlık sektörü başta olmak üzere iş piyasasında yeni düzenlemeler yapılabilir. İş sendikalarında grev, ayaklanma gibi eylemler düzenlenebilir ve radikal değişikliklere gidilebilir.

Yeniayın Burcunuza Göre Etkileri

http://www.mirayertugrul.com/#!aralik-2015-burc-yorumlari/h29rn

 

 

 

 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..