Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '15

 
Kategori
Astroloji
 

11 Aralık 2015 Yay burcunda Yeniay

11 Aralık 2015 Yay burcunda Yeniay
 

19 derece de Yay burcunda Venüs günün de oluşacak olan Yeni Ay da ateş elementinin fazlalığı ve değişken burç dizilimi ön plandadır.  Güneş saatinde Ay yavaş harekette olacaktır. Yargı süreçleri, uzun seyahatler, eğitimle ilgili konular, uluslararası iletişim ve girişimler, akademik bilgilenme, yayıncılık faaliyetleri, medya ve basınla ilgili gelişmeler, din felsefe gibi hayatın anlamı ve gerçeği kavrayış üzerinde derinleşme gibi konuların gündemde kaldığını gözlemleyebilirsiniz. Lilth Ay ile birlikte kışkırtıcı, engelleyici ve kötücül enerjileri ortaya çıkarabilir. Kontrol edemediğimiz öfke krizleri, kişilik yapısında ani değişimler, dayanılmaz baş ağrıları tekrarlayabilir.

Yeni ayın yükselen burcu olarak gördüğümüz balık da yerleşmiş olan Matar Eta Pegasus sabit yıldızı ise gökyüzünde kanatlı at olarak görünerek göklerde dörtnala kalacaktır. Matar, arapça bir kelime olup yağmurun şanslı yıldızı anlamına gelmektedir.  Pegasus (kanatlı at) ise Medusa ve Neptün  doğasını göstermekte  olup  sırasıyla ‘bilgelik’ ve ‘duygu’  sembollerini ifade eder. Matar atın öne atılmış ön bacaklarını temsil eder. Muhtemelen yeni ay da hayatınıza çok hızlı bir şekilde donanımlı insanları getirebilir. Sanırım bize tevazu ile ilgili bir takım dersleri öğretmeye çalışabilir. Perseus ve Bellerophon efsanelerinde anlatılan Pegasus Sendromu yani sorunlarının üstünden gelebilen ve zorlukları doğuştan yenebilme özelliklerine sahip  bazı insanlar kendilerini  aşırı ego altında şişirebilirler. Hikayede, Bellerophontes (aşırı ego ile fazlasına ulaşmaya çalışmış) Olympus’a  uçmaya çalışmış ve Pegasus da onun iradesine tabi olmuştur. Bellerophon, Pegasus’a binerek tanrıların evi Olympos‘a gitmek ve ölümsüzler arasına katılmak istemiş. Bellerophon tanrıların dağı Olympos‘un tepesine yükselmeye çalışırken Zeus bir at sineği gönderir. At sineği Pegasus’u ısırınca atın canı yanar. Pegasus çıldırmış gibi uçarken Bellerophon yere düşer ve yaptığı küstahlık nedeniyle öleceği güne kadar insanların yaklaşmaktan çekindiği kör, sakat biri olarak yaşar. Pegasus ise yıldızların yanına kadar yükselir. Zeus, Pegasus’u yere indirmez ve yıldızlar arasına yerleştirir.

Ancak uzaklarda ki bir adam atını hazırlayarak gururla atının sırtında yer alacak ve o andan itibaren savaş başlayacaktır; başka bir atlı asker ise ondan daha yetenekli olup stratejilerini gizleyerek ondan önce savaşa başlamış olmuş olacaktır.


Kendini olduğu gibi kabul etmek, yapabileceğinin arkasında durabilmek zamanıdır. Bu yeni ay zamanı!

 
Toplam blog
: 23
: 2617
Kayıt tarihi
: 17.10.14
 
 

İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji bölümünden sonra eski mısır uygarlığına olan ilgi..