Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '20

 
Kategori
Astroloji
 

Yay burcunda Güneş tutulması

Genel anlamıyla Güneş tutulması

14 Aralık günü  saat 19:17 de Yay burcunun 23°08´derecesinde tam Güneş tutulması meydana gelecek ki 2020’nin son tutulması bu. Tutulma sırasında Ay , Dünya’ya yakın konumda olacak ve Güneş’in tamamını örtecek. Güney Afrika, Güney Amerika’nınn  çoğu, Pasifik, Atlas ve Hint Okyanusları  ile Antarktika’dan izlenebilecek.

Tutulma 142 numaralı Saros serisine ait. Bu serinin ilk tutulması 17 Nisan 1624 de meydana gelmiş. Sonuncusu ise 5 Haziran 2904 yılında gerçekleşecek. 1280 yıllık bir döngüyü işaret eden serinin son tutulmasını 4 Aralık 2002 yılında yaşamışız.

Seriyi göz ardı ederek Yay burcunun 23°si civarına baktığımızda ise 15 Aralık 1982 yılında yaşanan tutulma dikkati çekmekte. Tutulmalar gerçekleşmeden önce etkilerini hissettirmeye başlar. Bu bağlamda tutulmanın öncesine baktığımızda Afganistan’da Salang Tüneli’nde meydana gelen yangında 2000 den fazla kişinin öldüğünü görmekteyiz.  Ülkemizde ise hemen herkesin aklına 82 Anayasası için yapılan halk oylaması ve %91.3 oy ile kabulü,  ardından Kenan Evren’in Cumhurbaşkanı olması, 12 Eylül Anayasası’nın yürürlüğe girmesi gelecektir. Tutulma Aralık ayının başında olduğundan ertesi senenin de gidişatını etkilemiş. 1983 yılına  göz atarsak  dünyada  Japonya’nın Honshu ve Hokkaido adalarını birbirine bağlayan en uzun tünelin açılması, Beyrut’taki ABD elçiliğine düzenlenen saldırıda 63, Amerikan ve Fransız barış gücü karargahlarına yapılan saldırıda 299, Madrid’de ise gece klubü yangınında 82 kişinin ölmesi, Pioneer 10’un Pluton’un yörüngesini aşması, İngiltere’de ABD hava üslerini protesto eden 752 kişinin tutuklanması, Yuri Andropov’un SSCB başbakanı oluşu, Sri Lanka’da budist çoğunluğun 3000 den fazla Tamilli’yi katletmesi, Arjantin’de askeri rejimin sona ermesi öne çıkmakta.

Ülkemizde ise Diyarbakır’da çöken binada 83, THY’nin düşen uçağında 63 kişi hayatını kaybetti. Zonguldak Armutçuk’da  meydana gelen maden kazasında 102 madenci, Zonguldak Kozlu Kömür Üretim bölgesinde onarım sırasında çıkan patlamada 10 madenci, Laleli’deki otel yangınında 37 turist hayatını kaybetti.  7 Ağustos 1982’de Esenboğa Havalimanı’ndaki saldırıda 8 kişinin öldüğü, 72 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştirenlerden Levon Ekmekçiyan idam edildi. Erzurum ve Kars’ta meydana gelen depremlerde 1330 kişi öldü, 534 kişi yaralandı. Atatürk Barajı’nın temelleri atıldı. Necmettin Erbakan’ 4 yıl hapis, 1 yık 4 ay sürgün cezası verildi. Belgrad Büyükelçisi galip Balkar silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. DGM’lerin kurulmasını öngören yasa tasarısı Danışma Meclisi’nde kabul edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruldu. Genel seçimlerde ANAP iktidar oldu. Huzur Partisi Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılırken, Halkçı Parti, SODEP ve DYP kuruldu. Türk Parasını Koruma Kanunu değiştirildi ve döviz bulundurmak suç olmaktan çıkartıldı. Maliye Bakanlığı, Hisarbank ve İstanbul Bankasına el koyarak Ortadoğu İktisat Bankası ile birlikte Ziraat Bankasına devirlerini gerçekleştirdi.

Sizler de hayatlarınızda 1982 ve 2002 yıllarına geri dönerek döneme ait yaşadıklarınızdan çıkarımlarda bulunabilir, benzerliklerden tutulmanın hayatlarınıza etkilerine yönelik ipuçlarını yakalayabilirsiniz.

Tutulma döneminde fazlasıyla hareket, hırslı, kendine dönük, düşüncesizce risk alınabilecek çıkışlar mevcut. Bu durum iletişim, algı sorunlarına yol açacak görünmekte. Dolayısıyla atılan adımlardan yeterince organize olarak, tatmin edici bir somut sonuç elde edebilmek pek de kolay gözükmemekte.

Tutulmaya dağılmaya açık, bilgi, büyüme, gelişme odaklı, riskin sınırını ayarlamakta zorlanabilen, fanatizme yatkın Yay burcu ev sahipliği yapmakta. Bu burç  yabancılar, uluslararası işlerle ilgili çalışanlar, hukukçular, akademisyenler, diplomatlar, bilim insanları, din adamları, medya,  yayıncılar, reklamcılar, finansörler, bankacılar, sigortacılar, dil bilimciler, turizmciler, rehberler ile ilgilidir.  Dolayısıyla tutulma sürecinde Yay özelliklerinin yanında, bu gruplarla ilgili gelişmeleri de daha belirgin görebiliriz.

Yükselende vatan, millet, yuva, aile ile ilgili konuları öne çıkaran korumacı, tutucu, hassas ve değişken, gölgesinde kapris, kıskançlık, önyargı ve haddinden fazla anaçlık barındırabilen Yengeç burcu bulunmakta. Oldukça keskin düşüncelerle, kararlarla adımların atılabileceği ve hayatı baştan ayağa etkileyecek şekilde ilişkiler dengesini değiştirebilecek görünümler var. Burada hedefe yönelik mücadeleler, girişimler iyice görünür hale gelirken önemli olan fevri çıkışlardan uzak durarak eldeki şansı yitirmeden değişime yürüyebilmek.  Yükselen derecesine Sirius ve Castor sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Sirius küçücük bir hareketin büyük sonuçlara varabilmesini, başarıyı, gurur yaşatabilecek olayları, ün ve zenginliği işaret eder. Castor ise yazarlarla ilişkilidir ve yeni fikirleri, araştırmaları, keskin zekayı, saygınlığı anlatır. Ama aynı zamanda göz sorunları, bıçaklanmalar, tutuklanmalar  ve gözden düşmelerle de alakalıdır. Dolayısıyla başarıya ulaşmak ya da sahip olunanın elden kayıp gitmesine sebep vermemek için tutum belirlerken hassas dengeleri gözetmek faydalı olabilir.

Yay burcundaki Güneş  tutulmasının ışıkları ise Lesath, Aculeus ve Ras Alhegue etkileşiminde. Lesath apandist, hemoroid gibi ameliyatları ve sarsıcı olayları anlatırken, Aculeus  yapıcı eleştirileri, sözlü ya da fiziksel saldırılardan güçlenerek çıkmayı anlatır. Ras Alhague ise  zarar görmüş olanın düzeltilmesin, şifacılık, alkolizm, aşırılıklar, sapkınlıklar, bencillik ve mutsuzluk, çekişmeler, bakteriyel tehlikelerle ilişkilendirilir.

Yay burcunda Güneş tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

14 Aralık’ta meydana gelecek olan Güneş tutulmasında günlük işleri etkileyen gelişmeler, sağlık, birlikte çalıştığınız kişiler, iş ortamı, evcil hayvanlar ana konu başlıkları olarak görülmekte.

Değişken burçların  18-28 , sabit burçların 4-12  dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Yay burcunda gerçekleşecek Güneş tutulmasından öncelikli etkilenecekler. (Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

Belki de olaylar  Temmuz sonunda yaşanan ve size kendi gitmeniz yolda katmanız gereken değeri, ideal gördüklerinizi sorgulamaya başlamanıza dayanıyor. O dönemde ilişki dengenize uyum sağlama yönünde sürdürdüğünüz strateji , yeterince irade kullanarak, etkin düzenleme yapamamaktan, belki ticari ya da derinine inilmesi gereken başka konuların tamamlanmasının biraz daha zamana ihtiyacı olduğundan, arzuladığınızdan farklı noktada olmalısınız. Geçen zaman sürecinde yaşanan her türlü kin, nefret, belki karanlık enerjilerin üzerinden şartları kontrol etmeye çalışanlar, yaşanan her türlü problemli durum ilkelerinizle ilgili en dipteki gerçeklerle de yüzleştirmiş olmalı. Kendi yapısal değişiminizi gerçekleştirirken büyüme, şartlarınızdan doyum sağlama ihtiyacı önemli bir dönüm noktasına getirmiş görünüyor. Etkisi azalarak da olsa alınan kararları, yapılan görüşmeleri, atılan imzaları ne kadar gerçekçi, ideallerime uyuyor diye bir kere daha gözden geçirmenizi öneririm. Tedbirsiz çıkışlar şartların değişiminde yeniden problemleri ve ortaya çıkan bilinmeyen durumlara uygun strateji geliştirmeyi, geçiş döneminin adeta boğuluyormuşcasına yorabileceğini işaret etmekte. Beklenmedik gelişmeler karşısında, verilen mücadelede düşmemek  için hem özveri gerekliliğinin hem de bedelsiz iyileşme olamayacağının farkında olunmalı. Yeni dönemde, yeniliklerde iletişim, araştırma, bilgiyi doğru değerlendirme sorunları karşısında hatalardan ders almak kolay olmayabilir. Kontrollü yürümemek beklenmedik sonuçları doğurup, hedeflerinizin geçmişte de yaşadığınız kaotik etkilerden etkilenmesini getirebilir. Emeklerin heba olmaması için iyi araştırmak, doğru ve etkili iletişim kurarak, fevri çıkışlardan uzak durmak gerekmekte.

Tutulma oldukça hareketli zamanlara işaret ederken iletişim eksikliği fazlasıyla dikkati çekmekte. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değsin istiyorsanız buna özellikle dikkat etmek gerek. Belki aile ile ilgili konular ya da baştan ayağa hayatınızı ilgilendiren konular ve bunların ilişkileri yeni bir dengeye taşınması ile ilgilenilecek ki işler çok da sakin yürümeyebilir. Acımasızlık, şiddetin de görülebileceği tempolu bu dönemde dengeyi güzel kuranlar, haritası destekleyenler önemli değişimlerle gelen güzel başarıyı yakalayabilir. Tutulma, 10 Ocak’ta Yengeç burcunda yaşanan tutulmanın etkilerini de hareketlendirerek, yol ayrımını ortaya çıkartmakta. Olaylar günlük hayatın dengesini değiştirebilir. Bunlar evliliklerde, ortaklıklarda, hizmet alınan kişilerle ilgili ciddi değişimlere sebep olabilir. Aşk hayatınızla, çocukların evlilik ya da ortaklıklarıyla, ailenizden gelen para ya da mülklerle ilgili konuların çözümü sizin için önemli hale gelebilir. Birlikte çalıştıklarınızla, iş ortamınızda oluşan bazı sorunları çözmek için harekete geçebilirsiniz. Fakat burada şans elde edeceğim diye düşünmeden harekete geçmek olumsuzlukları beraberinde getirebilir. İyice araştırmak, soruşturmak, kapasitenizin sınırlarını doğru belirleyerek anlaşmalara, sözleşmelere, yazışmalara temkinli yaklaşmak bu süreçte oldukça önemli. Yanılma, yanlış yönlenme, kayıp yaşama, geri planda olanı biteni doğru okuyamamaktan dolayı zarar görme riski bulunmakta. Hayatınızdaki yeni düzenlemeleri yaparken dinleneceğiniz, rahat edebileceğiniz yer içinize dönmeniz, fırsatını yakaladıkça inzivaya çekilmeniz. Sağlık konularına özen göstermek gereken süreç devam etmekte. Sakatlanmalara da dikkat.

Yay burcunda Güneş tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesi

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları

İkizler ve yükselen İkizler :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, orta uzunluktaki seyahatler

Başak ve yükselen Başaklar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar

Yay ve yükselen Yaylar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Kova ve yükselen Kovalar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar

Balık ve yükselen Balıklar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Ülkemiz ve Yay burcunda Güneş tutulması

14 Aralık günü yaşanacak Güneş tutulmasında çalışan kesim, sağlık sektörü, ordu ve polis, sendikalar, sosyal güvenlik hizmetleri, evcil hayvanlar ve küçükbaş hayvancılık ana başlıklar. Aynı zamanda halk ve halkı ilgilendiren gelişmeler, genel durumumuz ile konular da dikkati çekebilir. Şirketler açısından baktığımızda ise üretim ve alınacak verim, çalışma şartları ve düzenlenmesi, sendikal konular ile ilgili gelişmeler dikkati çekmekte.

Tutulma, coronadan ötürü yaşadığımız sıra dışı koşullara dikkati çekmekte. Aşı ile ilgili konular hareketlenebilir. Fakat bu noktada Merkür, Neptün karesi sakin ve sonradan yanıldım dememek adına doğru karar almanın önemine vurgu yapmakta. Çalışan kesime yönelik düzenlemeler bu süreçte yine devam ederken, alınan kararların doyurucu olup, olmadığı önem kazanabilir. Tarım ve hayvancılığımızla ilgili yeni adımlar atılabilinir. Operasyonlar devam edebilir. Dilerim olmaz ama suikast olasıdır. Muhalefet yöneticileri, gazeteciler, yazarlar, düşün insanları dikkati çekerken, tutukluluklarla ilgili gelişmeler de yaşanablir.  Meclisi, milletvekillerini, belediyeleri ve belediye başkanlarını ilgilendiren durumlar ülke gündemini oluşturabilir. Mecliste sandalye sayılarında değişim olasıdır. Mars’ın ilerletilmiş Pluto’muza yaptığı görünüm içeride terör olasılığını düşündürtmekte. Güvenliğimiz yine öne çıkarken patlamalar, yangınlar da yaşanabilir. Sınırlarımızda kurmak istedikleri devlet, federe yönetim ve anayasa çalışmaları ile ilgili gelişmeler de tutulma sürecinde dikkati çekebilir. Uluslararası ilişkilerde sıkıntılar devam ederken yaptırımlar gündemdeki yerini koruyabilir. Para bulmak, ekonomi, bankalar, borsa ve finans sektörü açısından da hem dünya da hem bizde zor bir süreç. Nato ve AB’nin yanı sıra Libya ve Mısır, Sudan ilişkileri de dikkati çekebilir. Suudi Arabistan ile yakınlaşma adımları atılabilir. Hong Kong ile bağlantılar gelişebilir. Yer hareketliliğinde artış gözlemlenebilir.

Yay burcunda meydana gelecek Güneş tutulmasına ait tüm haritaları bloğumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2020/12/07/14-aralik-yay-burcunda-gunes-tutulmasi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..