Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '10

 
Kategori
Haber
 

Yayaysan geçide, yoksa... ceza...

Yayaysan geçide, yoksa... ceza...
 

Yaya geçitlerini kullanmayan yayalara 62 TL para cezası kesilebileceği hatırlatılıyor


Gazi Osman Paşa Bulvarı’nda yaya geçitlerini kullanmayan vatandaşlar trafik polisi tarafından uyarılıyor ve ‘Trafik Uyarı Tutanağı’ ile ikaz ediliyor.

Tokat trafiğinde sürücüler kadar yayaların da uyması gereken kurallar olduğunu hepimiz biliriz. Biliriz bilmesine de bu kurallara riayet etmeye özen göstermeyiz ya da vurdumduymazca hareket edebiliriz. Akan trafikte yayalardan beklenen hususların başında yolun karşıdan karşıya geçişlerinde yaya geçitlerini kullanmalarıdır. Ve şimdi Tokat ilimizde Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sürücülere olduğu kadar yayalara da sorumluluklarının hatırlatılması adına atağa geçti. 10 Mart günü bir uygulama başlatıldı. Gazi Osman Paşa Bulvarı güzergahında yaya geçitlerinin olduğu yerlerde Trafik Polisleri denetim yaptı. Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önündeki yaya geçitleri de denetim yapılan yerlerden biri oldu. Vatandaşların yaya geçitlerini kullanıp kullanmadıkları takip edildi. Yaya geçidini kullanmaksızın karşıdan karşıya geçen vatandaşlar durduruldu ve yaptıkları yanlışlık anlatıldı. Bu anlatım sözlü ifadenin de ötesine geçip ‘Trafik Uyarı Tutanağı’ tanzim edildi.

ŞİMDİLİK UYARI… SONRA…

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yaya geçitlerini kullanmayan vatandaşlara şimdilik Trafik Uyarı Tutanağı tanzim ederken tutanakta şu ikaz da yazıyor: “BU BİR TRAFİK CEZA TUTANAĞI OLABİLİRDİ!” CEZASI 62 TL. Söz konusu Trafik Uyarı Tutanağı ile vatandaşa yaya geçitlerini kullanmamış olmanın cezasının 62 TL olduğu da hatırlatılıyor.

VATANDAŞ BAŞTA ŞAŞIRIYOR!

Emniyet Müdürlüğü’nün trafikteki yeni uygulaması, yaya geçidi ihlali yapan vatandaşların şaşırmasına yol açıyor. Trafik polisinin ad soyadı sorması kimi zaman tepkiyle karşılanıyor. Ve polisin tutanağı para cezası olarak algılanıyor. Durum izah edilince, şimdilik uyarıldıkları söylenince vatandaş da sakinleşiyor.

POLİSTEN ‘KAYIT’

Trafik Polisleri yaya geçitlerini kullanmayan vatandaşlara gerekli uyarıyı yaparken bir yandan da bu uyarısını ve yaya ile arada geçen konuşmayı kamera çekimi ile kayıt altına alıyor. Bu yöntemle de yarın bir gün doğacak itirazlar ve şikayetlere karşı da tedbir alındığı görülüyor. Trafik Uyarı Tutanağı’nda yazan ikaz notları ise şu şekilde oldu: “Sizin ve çevrenizdekilerin güvenliği ve huzuru için yaya geçitlerinden geçiniz. Yaya geçidini kullanan yayalara yol veriniz. Emniyet kemerinizi takınız. Trafik ışıkları ve levhalarına uyunuz. Alkollü araç kullanmayınız. Hız limitlerine uyunuz. Araçlarınızı çift sıraya ve yaya geçitlerine park etmeyiniz. Çünkü trafik kuralları yaşam güvencenizdir.

 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..