Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '22

 
Kategori
Müzik
 

Yaz esintili şarkılar

Yaz aylarında fonda eşlik edecek, yağ gibi akan tatlı bir şarkı ihtiyacını Buray gidermiş 'Girdap'ı dinleyicisi ile paylaşmış. Orta tempolu son zamanların sevilen afro pop türünde bir çalışma ile karşımıza çıkan Buray’ın ‘Girdap’ isimli şarkısının sözlerini Emrah Karakuyu, müziğini ise Emrah Karakuyu ve Tanerman iş birliğiyle gerçekleşmiş. Şarkının Berlin’de çekilen video klip çalışması yakında yayınlanacakmış. Videonun yönetmen koltuğunda ise çalışmalarını her zaman farklı bulduğum ve severek takip ettiğim Hasan Kuyucu oturuyor. Buray'da ucundan kıyısından yazın ortasını yakalayarak yeni bir hit daha kazandırdı sevenlerine.. 
 
 
Uzun bir aradan sonra 
 
Geçtiğimiz haftanın güzel sürprizlerinden biri Selami Bilgiç ve Yasemin Yürük’ün işbirliği ile ortaya çıkan şarkı ‘Düştüm Gülüşüne’ oldu. Uzun bir aradan sonra rotayı tekrar müziğe kıran Yasemin ile DJ, Prodüktör Selami Bilgiç kan kaynatan bir dans şarkısına imza atmış. Yeni şarkı ‘Düştüm Gülüşüne’nin sözü Atilla Cem Ürkmez, müziği; Selami Bilgiç ve Atilla Cem Ürkmez, düzelemesini ise Selami Bilgiç’e ait. Yasemin, Grup Hepsi'nin dağılmasından sonra anlı şanlı müziğe dönmesi hepimizi sevindirdi açıkçası. Umarım sadece bu projeyle heveslerimizi kırmaz, artık onu sahne ışıklarının altında da görmeyi dileyelim..
 
 
Batuhan'ın son dans'ı
 
Genç dönem söz yazarı ve yorumculardan Batuhan Kordel’in yeni şarkısı “Son Dans”, mevzu aşk olunca umutlu olmanın ve her şeye rağmen güçlü kalmanın önemini anlatan duygulu bir çalışma olarak dinleyici ile buluşmuş. Söz ve müziği Batuhan Kordel’in kendisine düzenlemesi ise Efe Demiryoğuran’a ait olan ‘ Son Dans’ın akustik alt yapısı ve sözleri 2000’li yılların başında severek dinlediğimiz slow pop rock şarkıların tadında olmuş. Batuhan Kordel’in duygularını ifade etmede kullandığı dil dinleyicinin can evini vuran cinsten. Şarkıyla ilgili yapılan yorumlarda bunu net olarak görebilirsiniz. 
 
 
Ece'den renk cümbüşü
 
Müzik dünyasına 4-5 yıl önce giren ve çoğu şarkısını da kendi besteleyen, bir şarkıcıdan bahsedeceğim.. 'Galaksi', 'Peri', 'Vanilya' deyince, takipçileri zaten Ece Mumay'dan bahsettiğimi anladı bile. Ece, durmadan üretmeyi seven genç bir isim.. Müzik platformlarında 3 ayda 23 milyon kez izlenen 'Vanilya'nın daha etkisi geçmeden yeni şarkısı 'Lila'yı çıkardı. Yaz sezonu için son derece uygun olan 'Lila'yı çıktığı ilk gün dinledim. Bu arada şarkısının klibi de lavanta tarlasında çekilmiş.
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..