Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '22

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Yaz Tatili

Hayat bizi yorar. Bu nedenle tatil hayatımızın olmazsa olmasıdır.

Bu yil kurban bayramında 9 gün tatil oldu. İnsanlar bunu güneyde en iyi şekilde değerlendirdi.

Güney illerine bakınca, Fethiye de, Antalya da yoğunluğa bakınca, insanın aklına kriz yokmuş gibi geliyor.

Bu yıl Antalya Konya altı plajı, yine insanların akın akın gittiği bir plajdı. Temizdi plaj. Çok kalabalık olmasına rağmen, bu plaj Türkiyenin en uzun plajlarından birisidir. / kilometre uzunluğundadır.   Bu plaj, Antalya şehir merkezinden 3 kilometre batıda yer alır. Plaj da kıyı, kum ve çakıl karışımından oluşur. Uzunluğu yaklaşık olarak 6 kilometredir. Bu nedenle Antalya çevresinde yer alan en uzun plajlardan birisidir.   Plajın limana yakın bölgesinde, teleferik hizmeti var. Teleferik, Antalya' yı yükseklerden seyretmenin fırsatı veriyor. Teleferikle çıkarken,  Antalya körfezi manzarasını gözlüyorsunuz, Altan geçen arabalar çok küçük görünüyor. Teleferik Tünektepe’ye çıkıyor. Tünektepe’nin denizden yüksekliği fazla değil, 635 metre olarak bildiriliyor. Teleferik fiyatı da, etrafdaki teleferik hizmeti veren kuruluşlardan daha ucuz. Bir erişkin 50 lira.

Biz Antalya dan sonra Fethiye’ye geçtik. Ölüdeniz yine kabalıktı, trafik tıkalı idi. Bayram tatili olmasından dolayı diye düşündük. Yaşayanlara sorduk, her zaman trafik olduğu söylediler. Tatilin bu tür sıkıntıları da oluyor.

Tatil,  insanların bütçesine ekstra külfette oluşturur. Ama tatilin insana faydaları da olabilir. Sigmud Freud, asıl eserlerini bir tatil sonucu yaptığını çoğu insan bilmez. Freund’un en bilinen eseri,  1900 yılında “Rüyaların yorumu” Interpretation of Dreams”dır.  Bu eseri yazmasında ana etken Balkanlara yaptığı,bir tatil sırasında orada cinselliği her şeyin üzerinde tutan Türk azınlığı yada Müslüman azınlığı görmesidir.  Bu eser çok önemlidir, çünkü bu eser, psikonalizin de başlangıçı kabül edilir. Freud’un balkanlara 1898 de ve 1904 buradaki hakı incelemek iki defa geldiği bilinir. Rüyaların yorumu eserini1898 ziyaretinden sonra yazar. O zamanlar Bosna Herzek, doğu kültürüyle yaşayan  Avrupadaki tek bölge idi. Trebinje’de yaşayan Türklerin kadere teslim olan hayat anlayışının yanı sıra, cinsel doyum ve zevke aşırı önem veren nitelikleri Freund’u etkiledi. Türkler  “cinsel  zevklere "olağanüstü  önem veriyordu, ve haremleri vardı Trebinje kentinde bir Bosnalı Türkün cinsellikle olan ilişkisini gözlüyor. Akşam misafir olarak bulunduğu evde, evin erkeği cinselliği olmamasının, ölmekle aynı şey olduğunu söylüyor. Freud bundan etkileniyor.  Freund Avusturyaya dönünde bir hastası cinsel sorunlar neeniyle intihar ediyor. Bu iki olay Freud’un ölüm ve cinsellik üzerine "bastırılmış düşüncelerini" harekete geçiriyor, yukarda bahsedilen eseri yazıyor. Yani Freund’un tatilde Türkler yada Müslüman azınlıkla karşılaşması burada etkili oluyor.

İşde tatil böyle bir şey. Tailde kötü anışarda oluyor. Tatile arabayla gittik, Bunun sakıncası yok mu? Var tabiî ki. Yollarda EDS’ler (Elektronik denetleme sistemi), mesela –Çorum-Kırıkkale-Ankara yolunda gidiyorsunuz, normalde 100 ün üzerinde olan, hız limiti Delice ilçesine geldiğiniz zaman, 70 e düşüyor, bunun üzerine hızla bu ilçeden geçtiğiniz zaman, adresinize 427 lira ceza geliyor. Burada sorun, yolun ilçeye transit geçmemesi bence. İlginç olanda yol üç şerit, insan yoğunluğu yok, yol boş, radar tabelası da görünmüyor. 79 ile (%10 sapmayla, saat te77 kilometre saat kadar ceza yazılamıyor. 79 ile ceza yedik, adresimize gelen 427 lira ile unutamayacağımız bir tatil anımız da oldu.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..