Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

Yazdıklarına güven

Ey simurg, üzerine yazamayacağın bir konun olamayacağını düşünmelisin. Yazdıklarının içeriği ne olursa olsun ona güvenmelisin. Yazdıklarına inanmazsan, güvenmezsen kimse senin yazdıklarına ilgi göstermez. Öncelikle yazdıklarına kendin inanmalısın ki okuyucunu da inandırabilesin.

Her ne konuda yazarsan yaz, mutlaka birileri yazdıklarına aptalca diye nitelendirecektir. Beğenmeyen, eleştiren, burun kıvıran birçok insan çıkacaktır. Unutma ki senin için önemli olan konu, başkaları için önemli olmayabilir. Ve insanların bunu anlamasını bekleme. Ancak sende onların yıkıcı yaklaşımlarını hesaba alma. Seni sevmeyenler, yazdıkların konusunda kara propaganda yapabilir. Önemseme. Dedikodular, yazdıklarına olan inancını zedelemesin ve bir sonraki yeni konular için umudunu kırmasın. Şayet sen yazdığın konuları seviyorsan, konu bitmiştir. Bir azınlık da olsa muhakkak senin yazdığın konulara ilgi duyacak birileri olacaktır.

Yazım da önemli olan senin sevdiğin ve ilgi duyduğun konulardır. Sevdiğin konuları yazarken mutlu oluyorsan, heyecan duyuyorsan ve yazdıklarıyla olana yeni bir şey katıyorsan yeterlidir. Ey simurg, insan yaptıklarıyla var olur, ama bunun içinde en iyi bildiğini yapması gerekmektedir. Sevmediğin ya da zoraki bir alanda yazmak, sana işkence yapmaktan farksızdır. Evet, ilgi duymadığın ve sevmediğin bir konu hakkında yazı yazabilirsin, yazarken belki hiç zorlanmayacaksın ama unutma ki bu yazım düz, duygusuz ve derinliği olmayan bir yazı olacaktır.

Ey simurg, yazar önce kendisi için sonra etrafında dönen dünya için yazar. Şayet, öncelikle dünya için yazarsan, yazdıkların samimiyet ve sıcaklık içermeyecektir. Yazdıkların sadece kuru nasihatlerden ve bilgilerden ibaret olacaktır. Senin içinde olduğun bir metinde zaten dünya olacaktır. Ve inandırıcılığı fazlasıyla kendini gösterecektir.

Ey simurg, yazdıklarınla bütünleş ki yazdıklarına olan güveninde bir sarsılma olmasın. Unutma ki tereddüt, yapmak istediklerin konusunda seni bir adım geri götürür. Şüphe ise yapman gerekenden seni koparır.

Kendini ispatladıktan sonra istediğin konuda istediğin şekilde yazabilirsin.  O zaman herkes saygı duyar ve seni yadırgayanlar azalacaktır. Ama yazarlığın ilk evresinde herkes yazdıklarında bir kulp bulacaktır. Gün gelir alanında uzaman olduğunda aynı kişilerin tavırlarının nasıl değiştiğini görecek ve şaşıracaksın. O zamana kadar direnmelisin. Kulaklarını tıkamalısın ki, yarına ulaşabilesin. Yine unutma ki nasıl başkaların gazıyla bir yere varılmıyorsa, başkalarının kınamasında seni yolundan etmesin.

Osman Tatlı

osmantatli@gmail.com

@tatliosman63

 
Toplam blog
: 90
: 382
Kayıt tarihi
: 02.08.14
 
 

2004 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Üniversite yılla..