Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Yazıklar olsun!!!

Yazıklar olsun!!!
 

Siz hiç şehit annesi oldunuz mu?

Şehit babası,

Şehit eşi,

Şehit kardeşi.

* * *

Mecliste bir vekilin ağzından “biz af istiyoruz. Abdullah Öcalan’ınında dahil edildiği bir af” dediğinde hiç yüreğinizi bir şehit annesinin yüreğinin yerine koydunuz mu?

Bir kadının çıkıp “seçimler Kürdistan sınırını çizdi” dediğinde hiç yüreğinizi bir şehit babasının yüreğinin yerine koydunuz mu?

Abdullah Öcalan’ın posterinin altında konser verip, zafer işareti yapanlara anma geceleri düzenlendiği zaman hiç yüreğinizi bir şehit kardeşinin yüreğinin yerine koydunuz mu?

Eşiniz şehit oldu diye, bir binbaşı iki askerle hiç kapınız çaldı mı?

* * *

Bir anne 9 ay 10 gün karnında taşıyor evladını, dünyaya getiriyor. Besliyor, büyütüyor iğne batsa evladına canı yanıyor. Askerlik çağı geldiğinde gözünü kırpmadan gönderiyor. İğne batsa yüreği yanan yürek şehit olduğunda “vatan sağolsun” diyor. Böyle yürekli bizim analarımız.

* * *

Affedilecek bir tarafı olmayan bir insanın affını isteyenleri hala konuşturuyoruz. Kürdistan sınırı seçimlerle çizildi diyenleri hala konuşturuyoruz. Ama şunu biliyorum bu işi bu hale getirip bu insanları böyle konuşturanlar olsa da, bu ülkeyi bölmeye güçleri yetmeyecek. Size oy verenlerin yüz katı kadar o topraklar için şehit olmaya hazır yiğitlerimiz var.

Gücüme gidiyor dostlar, yüreğim yanıyor.

Bakkaldan bir ekmek çalındı diye dava açacak kadar hassas, Diyarbakır hakkettiği ismi alacak diyenleri görmeyecek kadar körüz. Görmemeye devam ediyoruz.

9 yıldız daha kaydı bugün.

Yazıklar olsun göz göre göre bakanlara.

Yazıklar olsun onları konuşturanlara.

Bugün yüreğinizi koyun bakalım o şehit analarının yüreğinin yerine.

Bu topraklarda yaşayıp, yanmıyorsa yüreğiniz yazıklar olsun size.

 
Toplam blog
: 61
: 1041
Kayıt tarihi
: 04.01.08
 
 

1983 doğumluyum. İzmir' de yaşıyorum. Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum. ..