Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Yazıklar Olsun!

Yazıklar Olsun!
 

“Bazı eyaletlerinde şeriat kurallarının hakim olduğu ve cehaletin kol gezdiği Pakistan’da kadın olmak çok zor. Erkeklerin “söz dinlemeyen” kadınlara uyguladıkları şiddet yöntemleri arasında yüze kezzap atmak en yaygın olanı. Fotoğrafta görülen kadınlar sadece kadın oldukları ve seslerini yükselttikleri için yobaz, cahil erkekler tarafından bu hale getirildi.”

IRUM SAİD : Şu anda 30 yaşında. Kezzapla yakıldığında 18 yaşındaydı. Evlenmeyi reddettiği erkek caddenin ortasında vücuduna kezzap attı. Kör oldu. Yüzü, sırtı ve omuzları yandı. Tam 25 kez ameliyat oldu ve ancak bu kadar düzelebildi.

ATİYE HALİL : 3 yıl önce 13 yaşındayken komşularının yaşlı bir akrabası Atiye ile evlenmek istedi. Ailesi kabul etti. Ama Atiye daha küçük olduğunu belirtip bu isteği reddetti. Reddedilmeyi kendine yediremeyen erkek, Atiye’yi kezzapla yaktı.

NECEF SULTAN : 5 yaşında uyurken babası tarafından yakıldı. Çünkü baba Pakistan’da değersiz olarak kabul edilen bir kız çocuk daha istemiyordu. Necef yaralarının iyileşmesi için 15 kez ameliyat oldu. Şu anda 16 yaşında 2 gözü kör ve yüzü iskeleti andırıyor.

SABİRE SULTAN : Şu anda 30 yaşında olan Sabire, kocası tarafından yakıldı. Kocası, bir kavga sonucunda Sabire’nin yüzüne kezzap attı. Sabire bu olayı yaşadığı zaman hamileydi. Bir başka deyişle hamile olması bile onu koca şiddetinden kurtaramadı.

SAİRA LİYAKAT: Şu anda 26 yaşında olan Saira, 15 yaşındayken evlendirildi. Evliyken okula devam etmek, mezun olmak istedi. Ama kocası Saira’nın bu isteğini yüzüne kezzap atarak cezalandırdı. Saira eski fotoğraflarına bakarak avunuyor.

ŞAMİM AKTER: 18 yaşındaki Şamim’in yüzüne, 3 yıl önce sokakta yürürken tanımadığı 3 erkek kezzap attı. Erkekler, bir kadının sokakta tek başına yürümesini şeriata aykırı bulmuşlardı. Bu yüzden de kendilerine göre Şamim’i kezzap atarak cezalandırmışlardı. (Kaynak:Milliyet)

* Bu erkeklerin İslamiyet’le isimlerinin yan yana anılmasını kabul etmiyorum. İslamiyet böyle birşey değil. İslamiyet dininde ALLAH C.C erkeklere, “Kadınları size emanet olarak veriyorum” buyurmuş. Ve İslam dininde zorlama yok...Kadınlara kezzap atıp yakmak hiç yok !

Bir kadının yapabileceği en kötü şey bellidir. Bunun sebebi de yine erkekler! Kişisel olarak almayın lütfen ama genel olarak bu böyle...Kaldı ki bu durumda bile erkeğin kadına zarar vermeye hakkı yok. Gidersin mahkemeye insan gibi boşanırsın...

Kadına zarar veren erkekler, şiddet uygulayan erkekler rahatsız insanlar. O'nların AŞK’la SEVGİ’yle DİN’le falan alakası yok. O'nlar kendine güveni olmayan, kendini ifade etmesini bilmeyen zavallı aciz yaratıklar...

YAZIKLAR OLSUN…

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..