Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '19

 
Kategori
Blog
 

Yazmak Bir İhtiyaçtır

Sürekli yaptığınızda, yazmak bir ihtiyaç halini alır. Yemek, içmek, uyumak gibi. Yazmaya alışan, bir şeyler karalamadan duramaz, yapamaz bir süre sonra. Hele de düşünmenin, çözüm aramanın stresi, üzüntüyü, hayal kırıklığını nasıl da tedavi ettiğini yaşayarak öğrendikten sonra.

Düzenli yazan, yazmadığında boşluğa düşer. İçini bir sıkıntı alır. Nedensiz sandığı gölgeler düşer üzerine. Bazen gergin, sinirlidir hatta. Taaa ki, eli yazmaya, teni kaleme, kağıda, klavyeye değene dek. Ve yan yana getirdikçe harfleri, peş peşe sıraladıkça sözcükleri… Rahatlayıp huzura erer ruhu. Hatırlar yeniden: Yazmak dünyanın en büyük keyfi. Yeter ki kimse ilişmesin en keyif aldığı işi yaparken kendisi.

Yazmak zorunlu bir ihtiyaçtır. Nefes almak gibi. Dinlenmek gibi. Ve sevdiğin bir film gibi haz aldırıcı. Coşkulu eğlencelerin tam ortasında, kafanı dağıtıp gamlı baykuşluktan kurtulduğun anlardaki gibi.

Yazmak olmazsa olmazdır bilene. Dışardan bakanın hemen öyle anlayamayacağı. Hele kitapla, okumayla yoksa arası. Daha boş, daha anlamsız gözlerle bakar yaşanana; alfabe öksüzleri. Acınacak haline bakmadan; alay etmeye, dalga geçmeye çalışır gördüğüyle; idrak yetimleri. Şu içinde yaşadığımız orta zekalı cennetinin, en bildik, en tanıdık halidir; Keyif yoksununun, keyif ehline yabancılığı. Hatta bazen düşmanlığı. Ama olsun. Cahile bakıp okumaktan, yazmaktan geçecek değiliz .

Herkes yazmak zorunda değil. Hep birlikte keyif alamayız aynı şeylerden. Evet, Doğru. Yazmak, müftelasına yaşatır ayrıcalığını ama… O ayrıcalıklar, tüm dünyaya yarar sağlar sonunda. Medeniyetin her nimetinden faydalanıp, bizi bugünlere getiren yazının icadından habersiz zır cahillere rağmen!

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..