- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yelkenler fora

Haftasonu geldi, bütün aile bir araya toplanacak sofralar şenlenecek. Bu neşeli yumurtalar, ister kahvaltı, isterseniz de parti masalarınızı süslesin, gören herkesi gülümsetecek. Herkesin tatil planları yaptığı şu günlerde, bu lezzetli yumurtalar yelkenleri açıp, çoktan yola çıkmışlar bile. Bu arada evde yumurta sevmeyen ufaklılar varsa bir de böyle deneyin bakalım...
Malzemeler:
• 4 adet haşlanmış yumurta,
• 2 tatlı kaşığı mayonez (ev yapımı),
• 1 tatlı kaşığı hardal (acı olmayan),
• Tuz, karabiber,
• 3 adet yeşil dolma biber,
• 3 adet kırmızı biber.
Hazırlanışı:
• Haşlanmış yumurtaları uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
• Sarılarını çıkarıp bir kaba alın, çatal yardımıyla püre haline getirin.
• İçine mayonez, hardal ve baharatları ekleyin, malzemeleri çok fazla ezmeden karıştırın.
• Hazırladığınız yumurta sarılarını yumurta aklarının içine doldurun.
• Biberleri yelken şeklinde kesin. Yumurtaların üzerine yerleştirin. Soğutmadan servis edin.
Dikkat edelim!
• Hardal kullanırken dikkatli olun, fazlası tadını bozar. Sadece çocuklar için hazırlıyorsanız acı olmamasına özellikle dikkat edin.
• Yumurtaları kolay soymak için kabuklu haliyle, uzunlamasına ortadan ikiye bölün, sonra bir tatlı kaşığı ile kabuğun içinden dikkatlice sıyırın.
• Yumurtaları gereğinden fazla haşlamayın. Sarılarının etrafı siyahlaşmaya başlar.
• Yumurta suyunu soğuduktan sonra evdeki çiçeklerinize dökün. Kalsiyum açısından çok faydalı olur.
• Yumurta ve diğer malzeme miktarlarını arzuya göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com
Malzemeler:
• 4 adet haşlanmış yumurta,
• 2 tatlı kaşığı mayonez (ev yapımı),
• 1 tatlı kaşığı hardal (acı olmayan),
• Tuz, karabiber,
• 3 adet yeşil dolma biber,
• 3 adet kırmızı biber.
Hazırlanışı:
• Haşlanmış yumurtaları uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
• Sarılarını çıkarıp bir kaba alın, çatal yardımıyla püre haline getirin.
• İçine mayonez, hardal ve baharatları ekleyin, malzemeleri çok fazla ezmeden karıştırın.
• Hazırladığınız yumurta sarılarını yumurta aklarının içine doldurun.
• Biberleri yelken şeklinde kesin. Yumurtaların üzerine yerleştirin. Soğutmadan servis edin.
Dikkat edelim!
• Hardal kullanırken dikkatli olun, fazlası tadını bozar. Sadece çocuklar için hazırlıyorsanız acı olmamasına özellikle dikkat edin.
• Yumurtaları kolay soymak için kabuklu haliyle, uzunlamasına ortadan ikiye bölün, sonra bir tatlı kaşığı ile kabuğun içinden dikkatlice sıyırın.
• Yumurtaları gereğinden fazla haşlamayın. Sarılarının etrafı siyahlaşmaya başlar.
• Yumurta suyunu soğuduktan sonra evdeki çiçeklerinize dökün. Kalsiyum açısından çok faydalı olur.
• Yumurta ve diğer malzeme miktarlarını arzuya göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com