Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

26 Temmuz '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Dil peynirli ve jambonlu Fransız tostu

Dil peynirli ve jambonlu Fransız tostu
 

İçi bol malzemeli bu altın rengi nefis Fransız tostu hafta sonu kahvaltılarınız için mükemmel bir seçenek. Dil peynirinin yumuşak dokusu, jambonun lezzeti ve dışı çıtır ama içi yumuşacık bu tostlar hafta sonu sofralarınızın mönüsünü zenginleştirecek. Özellikle çocuklarınız için herşeyin bir arada olduğu besleyici bir tarif. İsterseniz akşamüstü bir kadeh buz gibi beyaz şarapla da, mükemmel bir uyum sağlıyor, benden söylemesi. Hazırlaması çok ama çok basit olan bu nefis tostları nasıl yemek isterseniz artık tercih sizin.

Malzemeler:

* 4 dilim tost ekmeği,
* 2 yumurta,
* 1 su bardağı süt,
* Yeteri kadar dil peyniri,
* 4 dilim dana jambon,
* 1 yemek kaşığı tereyağ.

Hazırlanışı:

* Tost ekmeklerinin kenarlarını incecik kesip alın.
* Diğer tarafta yumurtaları iyice çırpın, içine sütü ilave edin. Biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
* Bir dilim ekmeğin üstüne sırasıyla önce peynir, jambon ve bir kat peynir daha ekleyin. Diğer ekmek dilimini üstüne kapatın. Hepsini bu şekilde hazırlayın.
* Hazırladığınız tostları üçgen olacak şekilde kesin. Her iki tarafını da sütlü karışıma batırın.
* Hafif ısıtılmış teflon ya da dökme demir tavaya biraz tereyağı ekleyin. Ortaya yakın, kısık ateşte yavaş yavaş altın rengi olana kadar kızartın.
* Sıcak olarak servis edin. Dikkat edelim!
* Ekmekler ne çok taze, ne de çok bayat olmalı.
* Tost ekmeğinizi istediğiniz çeşitten seçebilirsiniz. Benim tercihim ruşeymli ekmek.
* Ekmekleri sütün içinde fazla bekletmeyin, yoksa pişerken içi hamurlaşır. * İçindeki peynirlerin erimesi için, kızartırken acele etmemeli.
* Jambon kullanmak istemezseniz sadece peynirle hazırlanabilir.
* Varsa dökme demir tava pişirmek için tercih edilmeli (yavaş yavaş pişirmek için), yoksa teflon tava kullanılmalı.
* Ekmeğin kestiğiniz kenarlarını atmayın. Bir poşette bekletip kuruyunca rondodan geçirip, pane veya köfte yaparken kullanmak için derin dondurucuda veya bir kavanoz içinde kiler dolabında saklayın.

Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com
 
Toplam blog
: 55
: 2883
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Uzun ve yorucu bir iş hayatı ile birlikte çok şeker iki evlat büyüttükten sonra, evde oturma hakkımı..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara