Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '07

     
    Kategori
    Organik Ürünler
    Okunma Sayısı
    625
     

    Yemek pişirdikten sonra...

    Bu sabah Türkiyedeki gazeteleri okuduktan sonra New York Times gazetesine bir göz atayım dedim. Sağlık köşesinde inanılanın tersine yemeği pişirdikten sonra, buzdolabına koymadan önce uzun süre beklenilmemesi gerektiğini belirten bir yazı vardı.

    Yemek pişirildikten sonra buzdolabına koymadan önce uzun süre oda ortamındaki sıcaklıkta bekletilmemeli, aksi takdir de her 30 dakikada bir yiyeceklerin hastalığa yol açabilne bakterilerle bulaşma olasılığı iki katına çıkmakta ve hastalık için temel oluşturmaktadır. Bu nedenle annelerimizden öğrendiğimiz bilgilerin aksine yemeği pişirdikten sonra en geç iki saat içinde buzdolabına koymamız onerilmektedir.

    İlk önce bu yazıyı okuduğunuzda çok gereksiz bir yazı gibi gelebilir ancak yemeklerden sonra karı ağrısı bulantı ve kusma gibi semptomlar çoğu kez hepimizin başına gelmekte ve sebebini de sıklıkla bulamamaktayız.

    İşte size sebep, dikkate almanızı öneririm.

    Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

     
    Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
     
     

    Teşekkürler bu kısa ama faydalı bilgi için. Saygılar

    Arzu UNAL 
     16.04.2007 22:08
    Cevap :
    ben teşekkür ederim, vakit ayırıp cevap yazdığınız için  17.04.2007 8:35
     
    Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
    Toplam blog
    : 1
    Toplam yorum
    : 1
    Toplam mesaj
    : 0
    Ort. okunma sayısı
    : 625
    Kayıt tarihi
    : 03.01.07
     
     

    1975 Düzce doğumluyum, halen bir üniversite hastanesinde kardiyoloji uzmanı ve öğretim üyesi olarak ..

     
     
    Yazarı paylaş
    • Tümünü göster