14 Ocak '07
- Kategori
- Organik Ürünler
Yemek pişirdikten sonra...
Bu sabah Türkiyedeki gazeteleri okuduktan sonra New York Times gazetesine bir göz atayım dedim. Sağlık köşesinde inanılanın tersine yemeği pişirdikten sonra, buzdolabına koymadan önce uzun süre beklenilmemesi gerektiğini belirten bir yazı vardı.
Yemek pişirildikten sonra buzdolabına koymadan önce uzun süre oda ortamındaki sıcaklıkta bekletilmemeli, aksi takdir de her 30 dakikada bir yiyeceklerin hastalığa yol açabilne bakterilerle bulaşma olasılığı iki katına çıkmakta ve hastalık için temel oluşturmaktadır. Bu nedenle annelerimizden öğrendiğimiz bilgilerin aksine yemeği pişirdikten sonra en geç iki saat içinde buzdolabına koymamız onerilmektedir.
İlk önce bu yazıyı okuduğunuzda çok gereksiz bir yazı gibi gelebilir ancak yemeklerden sonra karı ağrısı bulantı ve kusma gibi semptomlar çoğu kez hepimizin başına gelmekte ve sebebini de sıklıkla bulamamaktayız.
İşte size sebep, dikkate almanızı öneririm.