Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Organik Ürünler
 

Organik gıdalar hakkında ne biliyoruz

Organik gıdalar hakkında ne biliyoruz
 

Organik gıdalar, yetiştirilmesi ve işlenmesi genetik mühendisliğin, yapay ve benzeri gübrelerin, böcek ilaçlarının, yabani ot, mantar öldürücü ilaçlarının, hormonların antibiyotiklerin, koruyucuların, renklendiricilerin, katkı maddelerinin kimyasal kaplama ve parlatıcı, kimyasal ambalaj malzemelerinin kullanılmadığı gıda maddeleridir.

Organik gıdalar, bitkisel ve hayvansal gıdalar içerir. En önemlisi zırai ilaçlardan arınmış olmasıdır. En az 3 yıl bu ürünlerin hiçbir zırai ilaç veya kimyasalın kullanılmadığı tarlada yetiştirildiği gerçeğini de işaret eder.

Organik gıdalar hiçbir yapay koruyucu, renk verici, parlayıcı veya diğer katkı maddeleri kullanılmadan işlenir ve paketlenir. Bir ürün çeşidini ekerek ekolojik dengeyi ve toprağın besin değerlerinin zengin olması gerekir. Organik gıdaların tüketiciler nezdinde fiyat farkı olmaktadır. Bunun sebebi kamu tarafından ve tüketiciler tarafından da gerekli ve yeterli desteği alamamış olmasıdır. Tüketiciler tarafından pazarda yüksek bir talep oluşturmamasından kaynaklanmaktadır. Talep azlığından dolayı Organik Gıda Üreticileri bu işi küçük çaplı tarlalarda yapmakta ve dolayısı ile geniş topraklarda kitle üretimi yapan üreticilerle maliyet konusunda boy ölçememektedir. İnanıyorum ki tüketici kitlenin kısa zamanda mevcut gıda sisteminin tehlikelerinden kendimizi ve çocuklarımızı çevremizin sağlığını korumamızın çok önemli olduğunun bilinci süratle hız kazanacaktır.

SAĞLIKLI GÜNLER, SEVGİLER, İYİLİKLER

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..