- Kategori
- Yemek - Mutfak
Balık çorbası

Adını ilk duyduğumda " ayy " balığın çorbası da mı olur demiştim ve Bodrum
usulü balık çorbası çok lezzetliymiş, tavsiye ederim hepinize, tarifini hemen yazayım
Malzemeler:
- Orta büyüklükte alabalık fileto ( herhangi bir balık ta olabilir )
- 2 taze soğan
- 4 su bardağı su
- 2 orta boy patates
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çay bardağı pirinç
- 3-4 dal maydanoz, tuz
Hazırlanışı :
Soğanları ince ince kıyın, patatesleri küp şeklinde doğrayın soğanlarla birlikte
4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın, kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin.
Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin, 10-15 dakika pişirin
Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin ateşten alıp derisini soyun
ve ince ince şeritler halinde doğrayın, çorbaya ilave edin. Sirke ve gerkirse
1-2 kepçe sıcak su ekleyin, pirinç yumuşayana dek pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın AFİYET OLSUN
usulü balık çorbası çok lezzetliymiş, tavsiye ederim hepinize, tarifini hemen yazayım
Malzemeler:
- Orta büyüklükte alabalık fileto ( herhangi bir balık ta olabilir )
- 2 taze soğan
- 4 su bardağı su
- 2 orta boy patates
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çay bardağı pirinç
- 3-4 dal maydanoz, tuz
Hazırlanışı :
Soğanları ince ince kıyın, patatesleri küp şeklinde doğrayın soğanlarla birlikte
4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın, kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin.
Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin, 10-15 dakika pişirin
Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin ateşten alıp derisini soyun
ve ince ince şeritler halinde doğrayın, çorbaya ilave edin. Sirke ve gerkirse
1-2 kepçe sıcak su ekleyin, pirinç yumuşayana dek pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın AFİYET OLSUN