Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Engin Şahin Karadeniz

http://blog.milliyet.com.tr/shaka35

05 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Yemin krizi nereye gidiyor?

Yemin krizi nereye gidiyor?
 

Yemin Krizi Nereye Gidiyor?


Günlerden Salı, grup toplantıları veryansınlar ile devam ediyor. Dün ve önceki günlerde de bu veryansınlar, tükürdüğünü yalamalar ekranlarımızı kaplamıştı. 

AKP vekilleri, bu yemin krizinin üstüne CHP ‘yi suçlayarak başladılar. Meclisi boykot edip başkente bile gelmeyen BDP vekillerine kimse bir şey söylemez oldu. Bahsi açılsa bile şöyle üzerinden bir geçip yine CHP’ ye geliyorlar. 

NEDEN? 

MHP hesaplaşmadan helalleşmeyeceğim dediği AKP ye karşı son derece saygılı davranırken o da CHP ye veryansın ediyor. 

NEDEN? 

Birçok basın organı, yapılan olayları anlatmak ve halkın kararına bırakmak yerine daha bir yargılayıcı üslupla CHP ne yapıyor Allah aşkına deme yarışına girdi. Gereksiz yere tutuklu yargılama varken, tutuksuz yargılama ile cezalandırmalar da yapılabilirken kimse sesini çıkarmaz oldu. 

NEDEN? 

15 Temmuz da ne olacaksa, son tarih veriliyor. Bu tarihten sonra görürsünüz der gibi açıklamalarda bulunuluyor. 

NEDEN? 

Her koşulda CHP haksız, Meclis boykot edilemez, Meclis bunların milletvekilliğini 276 oy ile düşürür derken. Sonra da, tabi böyle bir durum olabilir de denilerek birden çarkı devran sesleri oluşuyor. 

NEDEN? 

Bu kadar baskı neden? 

Yoksa birilerinin bir bildiği mi var? 

Galiba CHP bu sefer hesaplarını başka bir olaya endekslemiş. Ben de meraklandırmayayım sizleri. Fikrimi söyleyeyim de rahatlayın. 

AKP tüzüğü madde 132 der ki… 

Madde 132 - Parti Adayı Olarak Seçilmiş Olanların Yeniden Adaylığı  

AK PARTi listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, en fazla üç dönem aday gösterilebilir. (Değişik 03.10.2003- Madde:8) Yapılacak seçimde, doğacak duruma bağlı olarak merkez yoklaması usulü ile aday belirlenmesinin zorunlu olması hali hariç olmak üzere, kontenjan adayı olarak seçilmiş olan kimse, aynı usülle tekrar aday gösterilemez.  

Yani, CHP vekilleri düşürülür ya da istifa ederlerse, araseçimler bir şart haline gelecektir. Bu durum da parti tüzüğüne göre Sayın Recep Tayip ERDOĞAN 3 kere seçildiği için 4. seçime katılamayabilir. 

Sakın CHP’liler de bunu düşünerek hareket ediyor olmasın? Vay kurnaz CHP’liler vay… 

Ya sizce? 

Saygılarımla. 

 
Toplam blog
: 42
: 5769
Kayıt tarihi
: 14.07.08
 
 

Bazen icatci, bazen inatçı, hayatın her tonunda yürüyüp giden biriyim. Amatör fotoğrafçılık son m..