Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '15

 
Kategori
Kitap
 

Yeni bir kişisel gelişim kitabı: Gezginname, bir farkındalık yolculuğu

Yeni bir kişisel gelişim kitabı: Gezginname, bir farkındalık yolculuğu
 

Gezginname, Bir Farkındalık Yolculuğu


Sen de kendi farkındalık yolculuğuna hazır mısın?

Çünkü bu kitap, seni sana senin pusulanla yaklaştıracak. Kaybedilmiş değerleri tekrar hatırlatarak, hayata geçirilmesine ışık tutacak. 

Hiçbirimiz doğduğumuz günkü saflıkta kalmayız. Büyüdükçe kalbimizin sesi, aklımızın sesine yenik düşer. Kendimizi dünyanın maddi girdabına kaptırırız.
Zamanla  girdabın içinden çıkma isteğiyle “Ben kimim?” sorusunu sormaya ve içimizdeki o saf çocuğun fısıltısını tekrar duymaya ihtiyaç hissederiz.
Sen de kim olduğunu merak etmeye başladıysan ya da farklı bir bakış açısı arıyorsan, bu kitap o soruya, çocuksu saflığın ışığında cevap aradığın için yazıldı.
İçindeki güzelliğe pusula olsun diye...

*  *  *
Şeftali Ağacı lafı hiç dolandırmadı, hemen sorusunu sordu: 
“Bu dünyaya hepimizin bir geliş nedeni olmalı değil mi?” 
Serçe “Hepimiz zaman zaman bu soruyu kendimize sorarız. Ancak bazılarımız cevabını bulabilir. Evet, dünyaya gelişimizin bir amacı vardır ve her birimizin nedeni farklıdır. Ayrıca tüm canlıların bir de ortak nedeni vardır,” dedi. 
“Nasıl yani, hem hepimizin dünyaya geliş nedeni aynı, hem de farklı mı?” diye sordu Şeftali Ağacı, “Benim geliş nedenimi de biliyor musun?”
“Bunu ancak sen bulabilirsin. Senden başka kimse bilemez,” dedi Serçe.

Yeni bir kişisel gelişim kitabı;Gezginname. Bir farkındalık yolculuğunu anlatıyor. İyiliğin, dostluğun, sevginin, doğayla uyumlu yaşamanın ve umudun, fantastik farkındalık öyküleriyle anlatıldığı bir kitap.

Kitap, 9 yaş üstü herkesin rahatlıkla okuyabileceği bir içeriğe sahip. Şeftali Ağacı, Yelkenli, Gezginname ve Lodosçu başlıklarıyla dört ayrı seriden oluşuyor. Her birinde kahramanlar, ayrı ayrı maceraların içinde, yaşama, insana, doğaya yönelik farkındalıklar yaşarken, okuyucuya da ince mesajlar veriyor.

Kitap, Yitik Ülke Yayınları’ndan çıktı. Tüm kitapçılardan ve internet sitelerinden temin edilebilir.

Ve son olarak önsözden satırlarla bitirelim;

Dünya engin bir deniz, bizler de yolcuyuz. Görüp görebileceğimiz en geniş denizde, yelkenlerimizi açıp oradan oraya savruluyoruz. Bazılarımız güvenli denizlerde geziniyor, bazılarımız da pupa yelken yeni denizlere yol alıyor. Hepimizin yolculuğu kendine özgü, tıpkı bu kitapta okuyacağınız öyküler gibi...

Bakmayın onların ağaç, kuş, yelkenli, sincap olduğuna. Hepsi içimizden birileri. Bizim halden hale geçişlerimizin yansımaları. Yelken açtığımız hayat yolundaki yol göstericilerimiz.

Her yolcunun öyküsü ayrı. Benim yolumdakiler “Şeftali Ağacı” ile başlayıp, “Lodosçu” ile devam ediyor. Haydi yaslanın arkanıza, rüzgâr tam kıvamında, şimdi demir alma zamanı...

 Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..