Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Yeni bir şey yok

Yeni bir şey yok
 

KESK yönetiminin belirlendiği olağan kongre 27/28/29 Haziran 2008 tarihinde Ankara MEB Şura Salonunda yapıldı.

Kongreden çalışanların sorunlarına çözüm olacak umut ışığı yansımadı. Genel olarak dünyada süren sendikal sürecin erime eğiliminin yansıması olarak değerlendirebileceğimiz kongreye bireysel hesapların, hesaplaşmaların damga vurduğunu söylemek iddialı bir yaklaşım olmaz.

Eğitim Sen MYK’sının oluşumuna damgasını vuran salt seçim kazanmaya yönelik eğilim KESK MYK’sının oluşumuna da damga vurdu.

Eğitim Sen MYK’sının seçildiği süreci izleyenlerin yakından bildiği gibi grupların, anlayışların temsiliyetini kişiler üzerinden sağlamaya yönelik tercihler (salt seçim kazanmaya yönelik ittifaklar) KESK’e de yansıdı.

Neoliberal politikaların çalışanların aleyhine işlediği süreçte, tabanın yarısının temsil edilmediği bir MYK’nın neler yapabileceği tartışıladursun emek açısından bakıldığında bu gün daha da karamsar bir gelecek tasarlamak olası.

Kongrelerin geçmişin eksiklerinin ve yeni döneme ilişkin projelerin, politikaların tartışılıp yenilenmeye yol açacağı beklentisi bir başka bahara ötelenirken hakim olan hava; bireyler veya gruplar üzerinden bir birine gol atma yarışı olarak yansıyan fotoğraftı.

Ankara, emek dünyasının yüz yıllık tarihinde heyecansız, sonu belli bir seçime tanıklık etti. KESK’ in irtifa kaybettiği bu süreci yeniden yükselişe dönüştürecek çıkışı yakalayabilmesi için, delege seçimi de dahil, grupların içine oynayan -etik olmayan ittifak yapılanmaları- seçim kazanmaya yönelik anlayışları terk etmesi gerekiyor.


Asiyazar/N.TÜFEKCİ. ANKARA

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..