Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '21

 
Kategori
Müzik
 

Yeni Çıkanlar

Şubat'ı yarıladık.. Peşi sıra gelen yeni şarkılar ve projeler ile müzik sektörü bir nebze de olsa hareketli.. Fikri Karayel, Tuğba Yurt ve Tan Taşçı'nın taze çalışmaları ve yayınlanmayı bekleyenleri de sizin için derledim..

Ard arda yayınladığı 'Öl De Öleyim' ve 'İyi Geliyor' şarkılarıyla diskografisini genişleten Fikri Karayel, önümüzdeki aylarda yayınlamayı planladığı yeni albümü öncesi sözü ve müziği Ceren Deniz ve Serhan Bülbül'e ait 'Bitmezse Kış' isimli yeni tekli çalışmasıyla gündemde. 

Fikri Karayel'i uzun bir süredir radarıma aldığım isimlerden biri. Özellikle 'Yol' şarkısıyla kendi kitlesini oluşturmayı başarmıştı. Merve Özbey 'Konumuz Var', Murat Boz 'Aşk Bu', Ayşe Hatun Önal 'Efsane' ve son olarak Hande Yener 'Aşk Elinde' ile müzisyen kimliğiyle pop arenasına hızlı bir giriş yaptı. 
Servis ettiği yeni teklisi 'Bitmezse Kış'  pop & r&b sevenleri memnun edeceği Tolga Erzurumlu düzenlemesiyle yeni albümün konseptinden spoiler vermeyi ihmal etmiyor. Özellikle karlı, yağmurlu ve puslu havaları yoğun yaşadığımız şu dönemde zamanlaması muhteşem olmuş. Playlistini güncellemeye almak isteyenler bu şarkıya göz atabilir.
 
 
 
 
Tuğba Yurt'tan akustik performans
 
Tuğba Yurt ilk albümü 'Sığınak'tan klipler yayınladıktan sonra youtube'da performanslar yayınlamaya devam ediyor. Levent Yüksel'ün kült olmuş şarkısı 'Zalim' ile akustik serisine başlayan şarkıcı, 'Herkes Yaralı', 'Canımsın Sen' ve Sevgililer Günü'nde yayınladığı Yıldız Tilbe imzalı 'Kış Gülleri' şarkısıyla sevgililere ithaf etti. 
 
3 boyut ve sanal gerçeklik (virtual reality) teknolojisi ile yapılan video içerikleri, özel gözlükler aracılığıyla izlenebilen üç akustik parçasının çekimlerini gerçekleştirmişti. Zaten yurtdışında bir çok örneğine rastgelebiliyoruz, Türkiye'den de yeni jenerasyondan birisinin yapması iyi bir hareket.
 
 
 
 
 
Söz - Müzik: Tan Taşçı
 
Konser mekanlarının azaldığı bir dönem dediğimiz Kuruçeşme ve Rumelihisar'larının 40 gün 40 gece tabiriyle yapılan konserler gerçekten muhteşemdi ve günleride halen özlemle yad ediyoruz.. Konsere gitmek; en önlerden yer kapmak, şarkıcıyla göz göze olup eşlik etmek elbette bir lüks. 
 
Konser albümleri ülkemizde sık rastlanan bir durum değil. Ancak en iyi örneklerden biri kesinlikle Sezen Aksu'nun 2002 yılında yaptığı 'Türkiye Şarkıları' olmuştur. Ardından Duman, Sertab Erener, Gülben Ergen bayrağı belli bir yere kadar taşımıştı. 
 
Bu geleneği tekrar canlandırmak için de Türk popun tartışmasız erkek vokallerinden Tan Taşçı'da düğmeyi zamanında basmış. Kariyerinin 15.yılına özel 16 Kasım 2019 tarihinde verdiği Bostancı Gösteri Merkezi konserinin A'dan Z'ye tüm repertuvarın yer aldığı seri ilk olarak sanatçının youtube kanalında her hafta yayınlanmaya başladı. 
 
Hayranlarından gelen yoğun istek üzerine de audio haliyle geçtiğimiz hafta 'Söz - Müzik: Tan Taşçı (Live)' ismiyle konser albümünü dijital mecralara servis etti. Tan Taşçı'nın henüz bir konserine gidemedim ama gerçekten bir arşiv niteliğinde. 
 
 
 
 
 
Kısa kısa..
 
- Ebru Yaşar, 8 şarkıdan oluşacak yeni albümünü tamamlamak üzere.
 
- Işın Karaca, yeni tekli çalışması 'Serçe' Mart ayında..
 
- Buray, 10 şarkılık yeni albümü 'Başka Hikayeler' 26 Şubat'ta..
 
- Mabel Matiz, yeni şarkısını tamamladı eli kulağında..
 
- Aleyna Tilki, ilk İngilizce çalışması 'Retrograde' 26 Şubat'ta..
 
- Hande Ünsal, yeni şarkısıyla yakında geliyor..
 
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..