Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Cipli Nüfus (Kartı) Cüzdanı

Yeni Cipli Nüfus (Kartı) Cüzdanı
 

Yeni Kimlik Kartları


Yeni Kimlik Kartı Uygulaması

Tüm Anadolu'da ki Tarihimiz boyunca 6 kez kimlik belgemiz olmuş. 1882, 1928, 1929, 1976, ve 2000, 2012'de yeni kimlik kartları verilecek. Bu kimlik kartlarında kişiye ait her bilgi yer alacak.

Bu uygulama ile birlikte umarım ki kimlik sahteciliğinin önüne geçilecektir. Keşke bu kimlik kartları pasaport bilgilerinide içersede Yurt dışına çıkarken ayrıca pasaport çıkartma zorumluluğu olmasa. Vize belgesi A4 kağıdına konsoloslukça basılarak verilse en azından (ya da vize vilgileri kartın çipine şifreyle işlense) ve bunca döküman saçmalığına bir son verilse artık. 

21. Yüzyılda yaşıyoruz, teknoloji geliştiği halde bu gelişen teknolojinin nimetlerinden daha çok Bankacılık, Vergi daireleri, konsolosluklar ve diğer kurumlar yararlanırken vatandaşlar hala teknolojinin gelişmesinden tam anlamıyla yararlanamamaktadır. Tamam bu kimlik kartları olsun fakat bunun Vatandaşa gözle görülür faydaları da olsun sadece güvenlik mevzu düşünülmesin. Vatandan kendisini çiplerle zincirlere bağlanmış sürekli kendisini ve evini BBG evinde gibi hissetmesin.

Örnek verecek olursak. Mesela hala neden Türklerden vize istenmekte?

Son derece güvenlikli çipli AB standardı pasaporta sahibiyiz artık, buna rağmen saçma sapan vize uygulamalarını hala yaşatmaktalar bize. Allah aşkına o güvenlikli ve sahtesinin yapılmasına imkansız pasaporta nasıl hala vize yapıştırmak istiyor AB ve ABD. 

Bunlar nasıl müttefik Allah aşkına, kendi aralarında vize istemiyorlar ama bize o saçma vizeyi kuyruklarda beklete beklete rezil rüsva ede ede veriyory yada aşağılayarak vermiyorlar.

Madem benim sosyal hayatıma kolaylık getirmeyecekse neyime yarar yüksek güvenlikli Kimlik Kartı.

En büyük avantaşı artık cüzdanlara rahat sığa en azından. Umarım Ehliyet Kartları gibi çabuk kırılıp dağılmazlar.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..