Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yeni dokunulmazlıklar üretilirken

Yeni dokunulmazlıklar üretilirken
 

Siz siz olun dokunulmazlıkların kaldırılamasını savunadurun ve iktidar partisine 2003 seçimlerinde söz verdiği dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve seçim barajınının düşürülmesini hatırlatmakla çenenizi yorup durun; atı alan çoktan geçmiş olacak Üsküdar’ı.

"Bu da neymiş kim hangi atı yoksa Kır atı mı alıp Üsküdar’ı geçmiş?" demeyin dostlar.

Biz milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını kabul eden bir kanunun çıkarılmasını beklerken ülkemizde yeni ve dokunulmaz bir kurum ve o kurumun yeni dokunulmazlarını yaratan kanun teklifi TBMM den geçmiş ve Cumhurbaşkanı Sezer’e gönderilmiş bile.

Seçimin tozu dumanı arasında vatandaşın gözünden kaçacağını düşünmüş olmalı iktidar partisi. Neyse ki basının bu tür haberleri veren kaynakları kurutulamadı henüz.

Hürriyet gazetesinden Çiğdem Toker’in haberine göre Ekobank adı verilen ticaret ve kalkınma bankası her türlü yasa yürürlüğe girdiğinde her türlü yargılama, müdahale ve vergiden muaf olacak. Polis, asker başta olmak üzere; devletin hiçbir kolluk kuvveti bu bankanın binalarına giremeyecek. Evraklarına el konulamayacak. Bankanın çalışanları, görevleri sona erdikten sonra bile yargılanamayacak.

“TBMM’den geçirilen yasa ile İran, Pakistan ve Türkiye ortaklığıyla kurulan Ekobank ’a ’uluslarüstü’ imtiyazlar tanındı.” başlığıyla verilmiş haber.(1)

Şimdi sorarım size, pardon şu insan hakları kuruluşlarına. Devlet eliyle böyle imtiyazlı bir sınıf yaratmak insan haklarına uygun mudur?

Şimdi de hukukçulara soralım bu soruyu. TBMM’nin çıkardığı bu özel kanunla DOkUNULMAZLIĞI olan çalışanlar yaratması Anayasa’ya aykırı değil mi?

Ülkemizi açık Pazar haline getirdikleri yetmezmiş gibi şimdi de yargılanamayacak olan imtiyazlı kişiler üretme peşinde olan bu hükümet, giderayak ne yapmaya çalışıyor?

Bu soruyu sorunca hemen kızacaklar, sus aman sus yabancıları kaçıracaksın diyecekler. Oysa son yıllarda ülkemizdeki mültimilyarder sayısı 20 den 26 ya çıkmış.Öte yandan soğan ekmeğe ya da çay ve simite talim edenler de artmıştır. Üniversitelerden mezun genç işsizler ordusu ise ayrı bir yaramızdır.

Demek ki yabancılarmış, kırılgan ekonomiymiş hepsi bahane. Kapalı kapılar ardında, "ömür boyu dokunulmazlık garantili dokunulmaz çalışanlar "yaratmak şahane.

(1) http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6521383.asp?gid=196

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..