Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Yeni girmiş 18 yaşına

Yeni girmiş 18 yaşına
 

Son moda milletvekili yaşı. 18 yaşındaki çocuktan milletvekili olur mu? Kendi iradesiyle karar verebilir mi? Muhakeme yeteneği yeterli mi? Ergenliği atlatmış mı?

Şimdiki düzene bakalım. Açık oylama yaptığınız bir sürü konuyu ele alalım. Hangi milletvekili partisinin kararının dışında el kaldırmış? Hangisi tartışılan konuda fikir sahibi? Partisi el kaldırırken kaldırıp, aksi halde kaldırmamak için 18 yaşını beklemek bile zaman kaybı bence. 10 yaş bu iş için ideal. Hatta belki de ilginç fikirler de çıkabilir. Bir de fakir ailelerin çocukları milletvekili olamazmış da illa zengin çocukları olurmuş eğer 18 yaş işi olursa. Şu anda seçim olsa, (hangi partiden olduğu farketmez) milletvekili olmak için ortalama kaç para harcamak lazım sizce? 100 bin TL'den az paranız varsa zaten zahmet edip isteğinizi dillendirmeyin bile. Yani şimdi fakirler olabiliyormuş gibi yaş sınırı 18 olunca olamayacaklar deniyor. Aziz Nesin 'Türkiye'de mizah yapmak çok kolay, olanları yazsan-söylesen yeter de artar' derdi.

Bu arada Recep Tayyip kimden akıl alıyorsa onları da tebrik etmek lazım. 18 yaş tartışmaları sırasında Suriye konusunda atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Şimdiye kadar yaptıkları gibi ne zaman önemli bir husus olsa suni bir gündem oluşturup el altından istedikleri konuyu hallediyorlar. Ve tabi ki her zaman olduğu gibi muhalefet partileri de işi gücü bıraktı suni gündeme daldı. Hep dediğimiz gibi 'Bir millet nasıl yönetilmeyi hak ediyorsa öyle yönetilir'.

 
Toplam blog
: 9
: 347
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

84 yılında dünyaya geldikten sonra ilköğretimi Nazilli'de okudum. Samsun OMÜ tıp fakültesini biti..