- Kategori
- Güncel
Yeni Köşe Yazıları / Trump Denen 21.Yüzyıl Tiranı, Tarımda Dönüşüm İhtiyacı-1, S 400 Gerçeği

“Hak etmeyen hiç kimse, bundan böyle bizden yardım beklemesin” Sanki Yıldızlar Savaşında Karanlık Tarafın İmparatoru PALPATİN konuşuyor. Veya kendini Tanrı yerine koyan bir firavunun veya kibirli bir tiranın sözleri değil bunlar. Kendini gayet sağlıklı bulan ABD başkanı Trump’ın BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmadan alınmış. Dev gücüne rağmen zaman zaman madara olan ülkesinin “Strong Power’ına” güvenerek ediyor bu lafları..
Ancak bükemediği bileği öpmesini de biliyor.Başka bir tür çılgın olan Kuzey Kore diktatörü Kim:”Kızdırmasın kafacığımı. Gönderirim Washington’a bir füze” deyince yelkenleri suya indiriyor. Kim’le flörte başlıyor. Pek fazla istekli olduklarını sanmadığım Güney Korelileri kuzeyle barışmaya teşvik ediyor.
Adamın tek derdi İsrail. Zülfüyarine yan bakıldığında zivanadan çıkıyor. Ortadoğu ile ilgili ne halt karıştırırsa hepsi İsrail’in güvenliğine yönelik. Güvenlik bir kılıf tabii. İşin doğrusu Nil’den Fırat’a ve Armageddon.. Son büyük savaşla Hz.İsa’nin gökten ineceğine iman etmiş..
Böyle bir “Polipat’la” (Siyasi sapık) güreşirken çok dikkatli olmak lazım.Çılgınlığına hudut olmayabilir çünkü..
Tarımda Yeni Bir Dönüşüm İhtiyacı - 1: Sovyetlerin Kolhoz (Kolektif çiftlik) uygulamalarından esinlenmiş iddiasına rağmen Devlet Üretme Çiftlikleri (DÜÇ) ülkemizde modern tarım yerleştirilmesi için büyük faydalar sağladılar. Dedem anlatırdı: “1940- 1950’lerde Samsundaki Gelemen Devlet Üretme Çiftliği’nin ürettiği mısırlar olmasaydı Karadeniz açlıktan ölürdü” Bunun yanında sağladıkları istihdam da cabası..
Yahudilerin İsrail’de kurdukları Kibbutz’lar bu tip kolektif tarım üretim uygulamalarının en başarılısı tabii. İsrailliler bu sayede 70 yıldır o topraklarda kök salmakta kalmadılar; hâlâ Arapların elinde olsa çöl kalacak araziyi yeşil bir cennete çevirdiler.
Köyden şehre göçlerin hızlanması, giderek artan yanlış uygulamalar nedeniyle zora giren Türk Tarımını canlandırmak için yeni bir dönüşüme ihtiyaç var. Özellikle hayvancılıkta büyük sıkıntılar mevcut. Son şarbon vakalarından sonra halkımız ithal kırmızı etten iyice tiksindi. Bu nedenle başlangıçta hayvancılık yapacak bu yeni dönüşümler için dünyadaki başarılı örnekleri masaya yatırarak bir an önce harekete geçmekte yarar var.
Bu dönüşümlerin neler olacağını bir sonraki yazımızda ele alacağız.
S-400 Gerçeği: Son düşen uçak olayından sonra Suriye’de dost düşman ayırd edemeyen S-200’lerin yerine S-300 yerleştirmeye karar veren Rusya, şimdiye kadar pek dillendirilmeyen bir gerçeği açık etti: Lyamin adındaki bir Rus silah sistemleri Uzmanı S-300’ün asla Rus uçaklarına kilitlenmeyeceğini, yani artık Rus uçaklarının aynı zamanda Suriye uçağı olacağını söyledi. S-400 çok daha gelişmiş bir sistem olduğuna göre Türkiye’de konuşlandığında artık Rus uçak ve füzelerini asla hasım olarak göremeyeceğiz demektir.
Dünyanın binbir hali var. Günün birinde Rusya ile karşı karşıya gelirsek faydadan çok zarar getirecek milyarlrca dolarlık S-400’leri kapatacağız anlamına geliyor bu.