Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Yeni Özgüven Hareketi

Genital Estetik Nedir?  
Genital bölge ile ilgili yapılan ameliyatlar ve bir çeşit uygulamaları içeren bir takım işlemleri kapsar. Genital ameliyatlarla yapılan vajina daraltılması dudakların kısaltılması ve küçültülmesi, büyük dudakların dolgunlaştırılması, ya da tam tersi, küçültülmesi, dikiş izlerinin silinmesi, kritolise yapılan bir takım müdahaleler ve pupis kasık bölgesine yapılan bir takım ameliyatlar vajina estetik ameliyatı içinde yer almaktadır.

Genital Estetik Neden Yapılı?
İç ve dış genital organların gerek estetik bakış açısıyla gerekse fonksiyonel açıdan düzeltilmesi, tamir edilmesi, onarılması, olabildiğince eskiye yaklaşır bir hale getirilerek, kişinin sosyal yaşantısını ve sağlık düzeyin geliştirilmesini amaçlayan prosedür.

Genital estetik kimlere uygulanmalıdır?
Eğer kişinin cinsel yönden kendine ait bir güven kaygısı varsa, kendini genital olarak beğenmiyorsa, ya da cinsellik ile ilgili sıkıntıları varsa genetik estetik işlemlerinden herhangi birine adaydır.

Vajen daraltma ameliyatı tıptaki adıylaVajinoplasti vajinanın cerrahi olarak daraltılması ve küçültülmesidir. Cinsel doyum ile ilgili bir sorun varsa vajinada bir gevşeme varsa Partneri tarafından bu hissediliyorsa ve kadının bundan rahatsız olduğunu bir şekilde söylediyse yapılması gerekli bir hal almıştır.

Labiyoplasti: İç dudakların kısaltılması ve küçültülmesidir. Kişinin genital organının görünümüyle ilgili kaygısı varsa iç ve dış dudaklar ile ilgili bozulma sarkma dolgunluğunda azalma varsa bu nedenle kişinin kendini yetersiz hissettiği durumlarda yaptırabilir.

Genital Bölge Estetiği: Küçük dudaklarında asimetri olan dışarı çıkmış, çok büyük olma nedeniyle enfeksiyon geçiren hastalarda yapılır. Ortalama yarım saat süren bir ameliyattır. Kızlık zarına etki etmeyeceği için kişinin evli ya da bekâr olması sonucu değiştirmez.

Vajen küçültme ameliyatları: Çok doğum yapmış kişilerde ya da eşiyle birlikte cinsel ilişki sırasında kendisinin de haz almadığı durumlarda çok sorun teşkil ettiği durumlarda yapılmaktadır.

Perinoplasti: Vajina ile makat arasındaki kısmın düzeltilmesi estetik olarak düzeltilmesi işlemidir. Perinoplasti genellikle vajina daraltma operasyonları ile yapılır. Bu bölgedeki doğum izleri de düzeltilmiş olacaktır.

G Noktası Büyütmesi: G noktasına verilen dolgu maddeleriyle orgazm fonksiyonunu kolaylaştırmak için yapılmaktadır.

Büyük dudaklara dolgu işlemi: Büyük dudaklarda sarkma küçülme durumunda yapılmaktadır.

Kızlık zarı: Kızlık zarının dikimi ve onarımı anlamına gelmektedir. Kızlık zarı değişik nedenlerle yırtılabilmekte ve bunun sonucunda onarım işlemiyle kızlık zarına eski bütünlük yeniden kazandırılmaktadır.

Pubis estetiği: (Puboplasti)  Pubis tümsekçiğinin küçültülmesidir. Kasık bölgesindeki fazla yağların alınması buranın estetik olarak daha güzel görünüm alması kazandırılmaktadır.

Lazerle vajinoplasti: Lazerle vajinanın yenilenmesi sıkılaştırma işlemidir.  Vajinal estetik lazer işlemi  muayene şartlarında günü birlik yapılır ve ortalama olarak 30 dakika sürer. Ameliyatsız genital estetik vajinanın içine yerleştirilen prop sayesinde vajina İçi kolejin sentezi uyarılmaktadır. Aynı zamanda yeni koleein oluşumu da sağlanmaktadır. Herhangi bir anestezi gerektirmez. Dikiş gerektirmez. Buna bağlı Komplikasyonlar gelişmemektedir.

 

 
Toplam blog
: 10
: 141
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

Esra Demir Yüzer hayatı tıp alanında ilk olarak Siirt Merkez Demirkaya Sağlık Ocağı'nda pratisyen..