Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Yeni seçilen futbol federasyonu başkanı Sayın Hasan Doğan'a açık mektup

Yeni seçilen futbol federasyonu başkanı Sayın Hasan Doğan'a açık mektup
 

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan


Sayın Başkan öncelikle zatınızı ve yönetim kurulu üyelerinizi içtenlikle tebrik eder, yapılan seçimin Türk Futboluna hayırlı olmasını dilerim. Kabul buyurursanız başarılı olabilmeniz için bir iki küçük tavsiyede bulunacağım.

Türkiye Futbol Federasyonunun özerk olmasından sonra göreve gelen yönetimler belkide eşyanın tabiatı gereği hep vitrine önem verdiler, Türk Futbolunu Milli takımla eş tuttular. Tüm imkanlarını milli takım için seferber ettiler, milli takımın başarılı olması ilede TÜrk FUutbolunu başarıdan, başarıya koşturduklarını sanıp, başarılı olduklarını iddia ettiler. Tabanda faaliyet gösteren 5000 amatör spor kulübünü yok saydılar. Amatörlerin başarılı olabilmesi için hiç bir proje geliştirmediler, amatörleri kendi kaderlerine terk ettikleri yetmiyormuş gibi , bir de amatörlerden yeni tescil dediler, vize dediler, aktarma dediler dedilerde dediler ücrek aldılar. Fabrikada çalışıp, sanayide çalışıp amatör spor kulübü yönetenler federasyona işlem parası yatırablmek için çok zor durumlara düştüler, kimileride kulübünü kapatmak durumunda kaldı, resmi istatistikler ne der bilmem ama Futbolun özerk olmasından sonra bir çok amatör kulüp kapanmak durumunda kalmıştır.

Bunun nedenide Futbol Federasyonunun milli takımlar ve profosyonel kulüplerden başka takımlara ilgi göstermeyip birde üstelk işlemlerden ücret almasıdır. Futbol Federasyonu kendisi para aldığı gibi, geçmişte Amatörlere her konuda yardımcı olmak için kurulmuş bulunan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarınada bu işlemler esnasında amatör kulüplerdenr para yatırttılar. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarıda kendi kulüplerinden aldıkları bu ücretle Futbol Federasyonu tarafından kendilerine tevdi edilen amatör ligleri organize ettiler. Öte yandan kulüplerden aldıkları ücretin bir kısmınıda hemen hemen fonksiyonunu tamamlamış olan TÜrkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonnua aktardılar. Kısacası amatörlere yardım iuçin kurulan Konfederasyon ve Federasyonları Futbol federasyonunun yanlış uygulaması yüzünden yardım eden değil, yardım alan durumuna düştüler.

Sizden eski bir yönetici , eski bir Federasyon çalışanı olarak istirhamım TÜrk Futbolununun tavanı kadar tabanınıda düşünmeniz, amatör futbolun kalkınması, amatör kulüplerin iyi şartlarda faaliyette bulunması için çalışmalar yapmanızdır.

Bu konuda ekibinizde bilgi ve tecrübe sahibi çok değerli isimler var. TÜrk futbolunun kurtuluşu için yapacağınız çalışmalarda üstün başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.
 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..