Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '15

 
Kategori
Basketbol
 

Yeni Sezona Doğru - Trabzonspor Medical Park

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Nenad Markovic'in göreve gelmesiyle iyi basketbol oynayan başarılı sonuçlar alan Trabzonspor, Eurochallenge'da şampiyonluğu son saniyede kaybetti, ligde ise yarı final oynadı. Yeni sezon kadrosuna bakalım...

 

 

PG - Darius Johnson-Odom - Hakan Demirel - Fırat Töz

 

 

SG - Dwight Hardy - İbrahim Yıldırım

 

 

SF - Tarence Kinsey - Alper Saruhan - Gani Erdi Gülaslan

 

 

PF - Novica Velickovic - Berkay Candan

 

 

C - Andrija Stipanovic - Damian Kulig - Sertaç Şanlı

 

 

 

 

                                        OYUN KURUCULAR

 

 

NBA'e seçilmesine rağmen fazla oynama şansı bulamayan Darius Johnson Odom, geçtiğimiz sezon Cantu ile beraber İtalya Ligi ve Eurocup tecrübesi yaşamıştı. Cantu'da çok yönlü oyunuyla dikkat çeken Odom, genellikle 14s- 3r- 4a istatistikleri yakalamıştı. Serbest atışları ve dış şutları idare eder seviyede, dış savunmada da önemli bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

 

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin en fazla ümit beslediği genç gardlardan biri olan Hakan Demirel, geçtiğimiz sezon da Uşak'ta az süre almıştı. Aldığı sürelerde topla fazla da oynamamıştı, bu sezon da benzer bir tablonun ortaya çıkması yüksek ihtimal.

 

 

 

'91li Fırat Töz de ligde rotasyon oyuncusu olarak gezen bir oyuncu. Bu sezon da Hakan'la birlikte yedek bekleyecekler.

 

 

 

 

                                 DIŞ OYUNCULAR

 

 

 

Geçtiğimiz sezon takımın başarılı olmasında aslan payını Dwight Hardy'ye veriyorum. -Markovic'i kenara koyarsak- Hardy geçen sezon Dee Bost gibi dengesiz ve genel olarak da verimsiz bir gardla beraber oynarken, onu çok iyi dengeledi ve takımdaki liderlik görevini üstlendi. Hardy'nin ligdeki en iyi serbest atıcılardan biri olduğunu görüyoruz ve dış şutları da oldukça can yakıcı oluyor. Hardy'nin Eurocup'ın en dikkat çeken oyuncularından biri olması da şaşırtıcı olmaz.

 

 

Hakan'la beraber Uşak'tan gelen İbrahim Yıldırım Banvit altyapısından yetişen ama kendisinden beklenen patlamayı bir türlü yapamayan bir oyuncu. Geçtiğimiz yıllarda Uşak kadrosunun en iyi yerli oyuncusu oldu, İbrahim'in iyi bir takım oyuncusu olduğunu yazabiliriz, dış şut tehdidine sahip olması ve top paylaşımındaki rolü önemli.

 

 

Tarence Kinsey de bu yılın flaş transferlerinden biri oldu. Daha önce Türkiye'de Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes formasıyla oynayan Kinsey, son olarak Nizhny'de oynamıştı. Çok atletik bir oyuncu olmasının yanında son yıllarda daha iyi şut attığını da görüyoruz, iyi bir dış savunmacı.

 

 

Önceki yıl Uşak'tan gelen ve bu yıl Trabzon'da ikinci sezonunu geçirecek olan tecrübeli oyuncu Alper Saruhan geçen sezon takımda en fazla süre alan yerli oyunculardan biriydi. Bu sezon, daha iddialı transferler sonrası biraz daha az süre alması muhtemel, fazla top kullanmayan oyuncu ortalama üzeri bir dış savunucu olarak değerlendirilebilir.

 

 

Geçtiğimiz sezon Özel Gelişim Koleji ile İkinci Lig'de oynayan Gani Erdi Gülaslan da dış oyuncu rotasyonunun son parçası olacak.

 

 

 

                                                  UZUNLAR

 

 

 

Geçtiğimiz sezon 'Trabzon'da kendini buldu' diyebileceğimiz Novica Velickovic özellikle Avrupa maçlarında daha iyi oynadı ve Hardy ile beraber takımın lider oyuncusu oldu. İyi bir şutör olması kendisini özel kılıyor. Ağır sakatlıklarından sonra eskisi kadar güçlü değil ama Eurocup seviyesinde yine önemli bir koz olacaktır.

 

 

Üstüste beşinci sezonuna da farklı bir takımda başlayacak olan Berkay Candan geçtiğimiz sezon Banvit'le özellikle Eurocup'ta iyi maçlar çıkarmıştı. Dış şut tehditi olsa da geçen sezon bu alanda fazla etkili olamadı, sert savunması ve takım oyununu bozmayan oyun yapısıyla faydalı bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

Andrija Stipanovic de geçen sezon özellikle Avrupa maçlarında etkili oldu. Markovic'in oyun yapısına uyduğunu söyleyebiliriz, gard olarak Bost'tan sonra Odom'la oynaması kendisi adına daha iyi olacaktır.

 

 

Damian Kulig de bu sezonun bomba transferlerinden biri. Turow'da gösterdiği performanstan sonra, Euroleague'in üst seviye takımlarına gitmesi de sürpriz olmazdı ama Trabzonspor erken davranarak onu kadroya dahil etti. Geçtiğimiz sezonki oyununa bakarsak, sahada etkili olmadığı bir alan yok. İçerden-dışardan-serbest atış çizgisinden skor bulabiliyor. Savunmada çok etkiliydi. Tek eksik yönü, iyi bir pasör olmaması diyebiliriz.

 

 

Sertaç Şanlı da pota altı rotasyonunda yer alan diğer yerli oyuncu olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Tahmin: Trabzonspor bu sezon hem ligde, hem de Eurocup'ta mücadele edecek. Ligde play-off'un en büyük favorilerinden biri olduklarını söyleyebiliriz. Eurocup'ta da yeni transferlerin takıma uyum sağlamasıyla birlikte başarılı olabileceklerini öngörebiliriz.

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
 
 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..