Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '06

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yıl ve bayramı Kutlamak üzerine

Yeni yıl ve bayramı Kutlamak üzerine
 

"... Eğer, yeni yıl bir pazartesi günü başlarsa...
bu, barış ve mutluluğun işareti sayılır.
O yıl, çocuklar çoğalır, ticaret canlanır,
bol yağış olur, tarımda verim yükselir...
Denizlerde çok iri balıklar görülür..."

Bugün hepinize olduğu gibi bana da pek çok bayram ve yeni yıl mesajı geldi. Yılbaşı ve kurban bayramı aynı tarihlere gelince herkesin programları biraz karışsa da aslında kurban gibi soframızı ihtiyacı olanlarla paylaştığımız bir günün yılbaşı gecesi gibi insanların kutlama yaptıkları bir güne gelmesi bence güzel oldu. Çünkü bu sayede belki yıllardır yılbaşı kutlanmayan bir çok evde bu sefer daha bir keyifli kutlamalar olacak umarım.

Yılbaşı ve bayram mesajları gelmeye devam ediyor.Ben henüz daha ne yazacağımı bilmiyorum. Yukarıdaki söz bir 12. yy yıldızbilimcisine aitmiş. 1990 yılında Vakko'nun yılbaşı kartında bulunan bu yılda gerçeklik buldu. Bu yıl ayın ilk günü pazartesi. Çok güzel bir öngörü aslında değil mi? Bereketli, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl. Hepimizin ortak dilekleri bunlar.Savaşların olmadığı, doğanın bizden intikamını almadığı,insanların ölmediği ve çocukların daha az ağladığı bir dünya.

Yeni bir yıla başlamak her zaman heyecanlandırmıştır beni. Sanki temiz bir sayfa açmak gibi gelir hayata.Hani derler ya "bugün bundan sonraki hayatınızın ilk günü." 1 Ocak sabahı sizde bu sözü hatırlayın lütfen ve her günü bir ilk gün coşkusuyla yaşayın.Herkesin yeni yılı ve kurban bayramı kutlu olsun.

Not:Biz arkadaşlarla her yıl sonunda bir önceki yıl için dileklerimiz yazıyor ve onları bir yerde tutuyoruz.Bunun adı da dileklerimizi dillendirelim" Hadi sizde dillendirin dileklerinizi ve yeni yıldan güzel şeyler isteyin... Ne duruyorsunuz ? Çok vaktiniz kalmadı :),

Bayram ve yılbaşı gecesi için birde lezzetli tarifim var. Çok lezzetli ve zor bir yemek. Ben bu bayramda deneyeceğim. İzlenimlerimi aktarırım.

MALZEME:
Kuzu ciğeri 1 takım
Ayçiçek yağı 4 çorba kaşığı
Pirinç 1 su bardağı Su 2 su bardağı
Soğan 6 adet Yumurta sarısı 1 adet
Maydanoz 1/4 bağ Karabiber
Taze nane 1/4 bağ Tuz
Gömlek yağı 400 gr.

YAPILIŞI:
Ciğerleri takımdan keserek ayırın, löp et haline getirin. 2 cm.' lik küpler biçiminde doğrayın. Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp süzdürün. Taze soğan, maydanoz ve naneyi ayıklayıp ince ince doğrayın. Gömlek yağını ılık suda ıslatarak 15 cm. x 15 cm.' lik 10 adet kareye bölün. Yağı tencerede kızdırın.

Ciğerleri ve taze soğanları birlikte 15 dakika kavurun. Pirinci katıp karıştırın. Taze otları, tuzu, biberi ve suyun 1 bardağını ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, kapağını kapatarak 15 dakika pişmeye bırakın. Ateşten indirip 10 dakika dinlendirin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız gömlek yağı parçalarından birini alıp, bir kasenin içine yayın. Üzerini ciğerli harç ile doldurun, gömlek yağının sarkan parçalarını harcın üzerine kapatarak birleştirin.

Kaseyi yağlanmış bir fırın tepsisine ek yeri alta gelecek biçimde ters çevirin. Fırınınızı 200 C' ye getirip, ısıtın. Tarif edilen biçimde hazırladığınız tepsideki bütün ciğer sarmalarının üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Kalan suyu tepsinin dibine gezdirin. Sıcak fırına yerleştirip üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

 
Toplam blog
: 40
: 3900
Kayıt tarihi
: 19.10.06
 
 

1974 yılında babasının memuriyeti nedeni ile Çorlu'da doğdu. Bu gezginliğinin ana nedeni olarak görü..