Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '09

 
Kategori
Mizah
 

Yer: Neyeme / Tıstan Krallık ve Cumhuriyeti

Yer: Neyeme  / Tıstan Krallık ve Cumhuriyeti
 

Hoca' nın resmi sığmadı


Tarih:15 Mart 2009

Yer: Neyeme / TISTAN KRALLIK VE CUMHURİYETİ

Saat: Yerel saatle Pm 09.30

Gör söyle muhabiri araştırmalı incelemeli gazeteciliğin önderi E.R.YALÇIN ve seçimlerin vaz geçilmezi seçilmeyen aday adayı Celal Hoca 12 Mart’ ta Tıstan Krallık ve Cumhuriyetin de yapılan seçimleri birlikte değerlendiriyorlar.

— Sn. Celal Hoca size sadece Hoca dememde bir sakınca var mı?

— Sn. Yalçın benim araştırma ve incelemeli gazetecilere saygım vardır. Lütfen adımla da hitap edebilirsiniz.

— Sn. Hoca Tıstan Krallık ve Cumhuriyetin de dün yapılmış olan yerel seçim sonuçlarına göre iktidarda otuz yıldır bulanan K Partisi resmi olmayan kesin sonuçlara göre Başkent Neyeme dahil 13 kent, 39 ilçe, 52 belde de belediye başkanlıklarını kazandığı açıklandı. Deneyimli bir siyasetçi olarak yorumlarınız

— Sn. Yalçın öncelikle bana tam anlamı ile ilgi alanımda olan bir soru yöneltiniz. Neyeme’ye geldiğim günden beri bu Tıstan halkının sosyal ve ekonomik yapısını inceleme fırsatı buldum. İktidarda bulunan K Partisinin tüm belediye başkanlıklarını kazanması çok normal.

— Ama Sn. Hocam burada sanki bir hile varmış gibi geliyor. Ya da ne bileyim demokratik bir ortamda seçim yapılmadığı falan…

— Hayır hayır! Kesinlikle tüm yabancı gözlemciler demokratik bir seçim yaşandığını bildirdiler, Sn. Yalçın.

— Peki, o zaman bu sonuca sebep olan faktörler nelerdir?

— Birincisi Tıstan halkı çok unutkan 25 gün de geçmişi unutuyor. İkincisi hiçbir konuyu derinlemesine düşünmüyor. Sadece sloganla hareket ediyor. Üçüncüsü kandırılmaya çok müsait bir yapısı var. Dördüncüsü halkın siyasetle uğraşan kemsinin%10 olduğu ve bunların maddi gücü yüksek olduğu, onunda % 95’ i çıkar ve menfaat peşinde koşuyor. Beşincisi iktidarı ele geçiren parti ve ona mensup olanlar Tıstan Krallık ve Cumhuriyetinin tüm imkân ve kabiliyetlerini kullanabiliyor. Altıncısı siyasetçileri şehir efsanelerini iyi oluşturuyor. Yedincisi partinin milletvekilleri, belediye başkanları partinin başına geçen kişi, bu ülkede sanki babadan oğul’ a geçiyormuş gibi ölünceye kadar ayrılmamak için adeta kendini oraya çıkartılmaz çivilerle çiviletiyor. Dokuzuncusu Tıstan halkı için bir günlük balık yedimi tamam, balık tutmanın öğrenilmesi önemli değil! Küçük yardımlar dağıtılarak oylar alınıyor. Onuncusu iktidarda bulunan partilerce halka karşı olan manevi ve maddi, iç ve dış düşmanlar yaratılarak, partinin lideri tarafından halkın nasıl korunduğu görsel ve yazılı basın aracılığı sık sık Tıstan halkına anlatılıyor.

— Sn. Hoca müsaadenizle ihtiyaç gidermem gerekiyor.

— Sn. Yalçın Neyeme deyiz! Ben Tıstan halkına da onların anlayacağı lisanla sakın ihtiyaç giderirken … yemeyin diyorum.

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..