Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

08 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Yerel seçimlerde İzmir IV

Yerel seçimlerde İzmir IV
 

Siyasi partilerimizin İzmir’deki yerel seçim çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Özellikle Büyük şehir başkan adayları “projelerini” halkla paylaşmaya, destek aramaya çaba gösteriyorlar.

Siyasi parti liderleri de meydanlara çıkarak halkla kucaklaşmaya başlamaları, yerel seçimlere ayrı bir heyecan, ayrı bir ivme kazandırmaktadır.

Elindeki “İzmir kalesini” kaptırmamak isteyen CHP;

“İzmir’i mutlaka isteyen AKP;

“İzmir isterse olur !” diyen MHP İzmir’deki yarışa büyük bir önem vermekte, liderlerin hepsi de Gündoğdu Meydanına “çıkarma” yapmaya hazırlanmaktadır.

Gündoğdu meydanına ilk çıkarmayı MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli gerçekleştirmiş, ”kötü hava koşullarına ve yağmura rağmen” meydanı da doldurmayı başarmıştır.

Her siyasi partimizin “Gündoğdu çıkarmalarını” izlemeye kararlı bir şekilde ilk olarak MHP’nin bu mitingine gittim.

Alanı dolduran kalabalığın ne kadarının “taşıma” olduğunu tespit edebilmek için çevredeki araç park yerlerinde tespitler yapmaya çalıştım.

Görebildiğim kadarıyla çevre illerden katılım yoktu. İzmir’in ilçelerinden gelen “birer ikişer minibüs” dışında taşıma yoktu.

Toplanan kalabalık hakkında bir fikir edinebilmek için eski SSK misafirhanesine çıkarak yaptığım “gözlemlemede” meydan iyi sayılabilecek bir kalabalığı toplamış, yağmurlu havaya rağmen İzmirliler alanda yerlerini almıştı.

MHP lideri coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada : “Ülkenin içine düştüğü ekonomik krizden, işsizlikten ve AKP iktidarının vurdumduymazlığından dem vurarak bu seçimlerde mutlaka AKP ve iktidara bir ders verilmesi gerektiğini, AKP’ye iyi bir “Osmanlı tokadı atılması gerektiğini” söyleyerek İzmirlilerden sandığa gitmelerini de özellikle istemesi demokrasimiz açısından iyi bir gelişmedir.

MHP lideri Sayın Bahçeli Gündoğdu meydanında “oldukça heyecanlı ve diri” bir kalabalığa hitap ederek partisi için İzmir halkından oy istedi.

“İzmir isterse olur!” diyerek yola çıkan MHP adaylarına İzmir halkı neden oy vermeli? Sorusuna ise yanıt aramaya başladım. MHP’nin bu seçim kampanyasındaki söylem ve vaatlerine bakarak bu soruların yanıtlarını bulmaya çalıştım.

“İzmir isterse olur” sloganına, İzmir MHP ve adaylarını neden istesin? Sorusuna yanıt MHP’nin büyük şehir adayı Dervişoğlu’nun sözlerinde gizliydi:

—Sevdası İzmir, kaygısı İzmir diyenlerin adayıyım. CHP’den bezenlerin, AKP’den de bunalanların toplanacağı bir tek adres vardır, o adres de MHP çatısıdır.

Sayın Dervişoğlu’nun özellikle vurguladığı “bezen ve bunalanların adresi” olarak işaret ettiği MHP çatısı altına kimleri almıştı?

MHP meclis üyelikleri aday listelerine diğer partilere mensup birçok önemli isimleri almayı başarmış, bu adayları da “seçilebilecek sıralara koymuş görünüyor. Örneğin: ANAP eski il başkanı, eski Konak ilçe başkanı, Genç Parti eski il başkanı, Burhan Özfatura’nın oğlu Fatih Özfatura, Saadet Partisi eski Buca Belediye Başkan adayı vb. birçok ismi listelerine alarak MHP’nin de “bu yarışta iddialı olduğunu” ortaya koymaya çalıştığı görülmektedir.

MHP’de dikkat çeken bir önemli hususta listelerine aldıkları adayların birçoğunun belediye yönetimleri için “çok zorunlu ve ihtiyaç duyulan” şehir planlamacısı, cevre mühendisi, sosyal planlamacı, mühendis, mimar, sağlıkçı, avukat personelci gibi uzman kişilerin bulunmasıdır.

MHP büyük şehir adayı Dervişoğlu’nun ifade ettiği gibi “İzmir’ce konuşan, İzmir’ce düşünen ve seven bir başkan istiyorsa İzmirliler o başkan adayı da benim” diyor.

MHP’nin değerli adayı Sayın Dervişoğlu 30 Mart sabahı İzmir’de “ipi göğüsler mi, göğüslemez mi” ? Şimdilik o bilinmiyor, ancak; MHP’nin adayının da “en az diğer iki parti adayı kadar” şansı olduğu da uzak bir tahmin olmasa gerek.

Tüm siyasi partilerimize olduğu gibi MHP’ye de bu yarışta başarılar diliyor, bir sonraki siyasi partimizin “Gündoğdu çıkarmalarında” buluşmak üzere şimdilik hoşça kalın.

Sonsuzluk (Osman Özeker)

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..